Home
The Ranch
Horses
Activities
Kyseessä on virtuaalihevonen /
This is a sim-game horse!
KILPAILUTULOKSET


» täytti kolme vuotta 07.10.2013
» ikääntyminen satunnainen (mukautettu reaali)

HWA SHADOW PLAY

Perustiedot

16.09.2013 Iso-Britanniassa syntynyt saddlebredori, viralliselta nimeltään HWA Shadow Play

7-vuotias musta, säkäkorkeus 160cm, askellajipainotteinen

kilpailutetaan ARJ:n alaisissa luokissa, painotus park

kasvattaja Jasny | Hawa Gaited Horses, omistaja Break, VRL-05810

rekisterinumero VH14-016-0010


Luonnekuvaus

Korskahduksia, steppailua, itsevarman koreilevaa esiintymistä ... Shade on satavarma katsemagneetti ja ori tietää sen varsin hyvin itsekin. Syntisen komea sametinmusta ori saakin paljon anteeksi silkan upean ulkonäkönsä ansiosta, ehkä jopa liikaakin. Shade on niitä harvoja ja ainoita, joilla on lupa talloa rajojen yli ja tehdä mitä mielii ja vain koska ori saa kenen tahansa sydämen sykkimään epätasaiseen tahtiin. Shade saa kenet tahansa sulamaan ja orille onkin mahdotonta olla vihainen. Itseasiassa useimpien aivotoiminta tuntuu lakkaavan kokonaan Shaden läheisyydessä ja tavallisesti ensimmäinen vaaran merkki onkin tyttölapsien kasvoille jämähtänyt haaveksiva ilme. Siinä vaiheessa kun kuola valuu jo suupielestä, on peli auttamatta menetetty. Onnellinen hymy ei tosiaan katoa huulilta edes siinä vaiheessa kun ori tanssahtelee hoitajansa varpaiden yli pörhistellessään läheisessä tarhassa keimaileville tammoille ... Kuten sanottua, Shade pistää päät ja sydämet sekaisin. Lajista riippumatta.

Mutta vaikka Shadella onkin harvinainen valta ympärillään parveileviin olentoihin, ori ei ole silti millään tapaa ilkeä tai tyrannimainen. Ehkä vain aavistuksen itsetietoinen, mutta toisaalta Shadella onkin aihetta siihen. Ja vaikka Shade onkin tarhassa ja riimunnarun päässä se kuumana käyvä orimaisuuden perikuva, karsinassaan ja hoidettaessa ori saa maan jalkojen alla tuntumaan epävakaalta pelkillä matalilla hörinöillään. Tallityttöjen keskuudessa kadehditaankin aina sitä onnekasta kissatappelun voittajaa, joka pääsee harjaamaan Shaden ja saa paistatella ylpeänä orin vierellä. Shade on kaiken kaikkiaan tämä ylpeäluontoinen ja itsenäinen ori, mutta ajan myötä herralla on myös taipumus kiintyä tuntemiinsa ihmisiin. Vaikka Shade itse huomataan aina, kuitenkin vain niillä harvoilla ja valituilla onkin oikeus nauttia orin aidosta ystävyydestä ja uskollisuudesta. Shade ei olekaan mikään tyhjäpää, vaan ori on päinvastoin hyvinkin viisas. Shade luottaa vain niihin jotka eivät usko pelkkiin satuihin, vaan syleilevät myös niitä orin huonojakin puolia. Sillä kuten kaikilla, myös Shadella on omat hyvät ja huonot päivänsä. Orissa on tosiaan muutakin kuin pelkkä komea pinta, kaikki eivät vain näe koskaan sitä syvemmälle.

Ja tosiaan, kyllä, on päiviä jolloin Shade on hyvinkin hankala. Ja sitten on taas niitä päiviä kun kaikki sujuu kuin tanssien. Orimaisen ja korskean pinnan alta löytyykin tämä inhimillinen olento, joka käyttäytyy tunnetilojensa mukaisesti ja haluaa samalla tulla hyväksytyksi omana itsenään. Shade osaakin niin kiristää hoitajansa hermot äärimilleen kuin myös saada tämän sydämen heltymään vain painamalla päänsä hoitajansa syliin. Erityisesti ratsuna Shade on tämä työtä ja tuskanhikeä vaativa ori, joka ei anna mitään ilmaiseksi. Etenkään jos selässä on vieras ihminen. Usein kilpailuissa kentän laidalta kuulee kommentteja siitä kuinka ori liikkuu kuin ajatuksen voimalla ja ratsastaminen näyttää niin helpolta, mutta totuus on että tuohon pisteeseen pääseminen vaatii paitsi taitoa ratsastajalta myös monia yhteisiä tunteja, joiden aikana ratsukon yhteistyö on hitaasti mutta varmasti hioutunut täydelliseksi. Shade saattaakin alkuaikoina pukittaa ratsastajansa selästään useampaan kertaan, mutta kun vastoinkäymisistä huolimatta ei anna periksi, ori alkaa hiljalleen luottaakin ihmiseen selässään. Ja kun sillä tiellä ollaan ... silloin ollaan matkalla tähtiin.


Jälkeläiset

Rotu Syntymäpäivä Sukupuoli Nimi Emä
sdb 12.02.2015 ori RWR Foxy Texas HWA Beauty Beats
gg 12.02.2016 ori Synonym To Shadow Let It Sparkle
gg 01.03.2016 tamma My Sparkling Shadow Let It Sparkle

Sukutaulu

i. Shadow of the Valley of Death
SNL-I, VIR MVA Ch, KTK-II, ARJ-II,
YLA3, ASSA Champion
ii. All That You Fear (evm) iii. Eye of the Storm (evm)
iie. Farewell (evm)
ie. Dance on the Graves (evm) iei. Empty Sound of Hate (evm)
iee. Desperate Angel (evm)
e. Fell in Limerence
SNL-I, ARJ-II, ASSA Champion
ei. Leave It To Me (evm) eii. Falling Leaves (evm)
eie. Melt Away (evm)
ee. Power of Limerence (evm) eei. Power Point (evm)
eee. Lady Limerence (evm)

Sukuselvitys

Shaden isä, Shadow of the Valley of Death, on 160 senttinen musta tobiano saddlebredori. Tämä komea, uperakenteinen ori on aivan omanlaisensa persoona ja monella tapaa hyvin mieleenpainuva tapaus. Manson on samalla tulinen sekä lempeä ja kaikkea siltä väliltä, ori, jossa vastakohtaisuudet toimivat erinomaisesti yhdessä. Puhuuhan jo Mansonin pitkä palkintolistakin puolestaan, joskin ori on kunnostautunut erityisesti juuri näyttelykentillä, sekä ARJ:n että ASSAn alaisissa kilpailuissa.

Shaden isänisä, All That You Fear, oli puolestaan ennen kaikkea täysin nimensä mukainen ori. Haastava ei riittänyt kuvaamaan orin luonnetta, vaan enemmänkin kyse oli puhtaasta pirullisuudesta. All That You Fear oli kuitenkin samalla yksi aikansa menestyneimmistä saddleseat-ratsuista ja se olikin syy siihen miksi oria käytettiin jalostukseen tuon vaikeasta luonteesta huolimatta. Samoin myös iänisänisä, Eye of the Storm, ja isänisänemä, Farewell, olivat askellajiratsastuksen parissa hienosti pärjänneitä saddlebredejä.

Shaden isänemä, Dance on the Graves, oli sen sijaan All That You Fearin täydellinen vastakohta, lähestulkoon enkelimäinen saddlebredtamma. Vaikka tamma ei erityisemmin kilpaillutkaan elämänsä aikana, Dance on the Gravesin ihastuttava, ystävällinen ja mukautuva luonne takasivat tamman suosion jalostuksen puolella. Dance on the Gravesin sukutaulusta löytyy myös niin kouluratsastuskentillä kuin valjakkoajossakin pärjänneitä hevosia ja tamma tuleekin vanhemmista Empty Sound of Hate (isänemänisä) x Desperate Angel (isänemänemä).


Shaden emä, Fell in Limerence, on 155 senttinen musta saddlebredtamma. Kaunis, näyttäväliikkeinen Limerence on sekä ARJ:n että ASSAn alaisissa kilpailuissa upeasti menestynyt tamma, joka on myös palkittu moninkertaisesti saavutuksistaan. Luonteensa puolesta Limerence on tämä älykäs ja oppivainen tamma, joka saa vaikeatkin tehtävät näyttämään vaivattomilta. Limerence onkin niitä jotka kulkevat läpi elämänsä parrasvaloissa, keräten katseita silkalla olemuksellaan.

Shaden emänisä, Leave It To Me, on 160 senttinen ruunikko saddlebredori. Tome on kansainvälisillä kilpakentillä useampaan kertaan esiintynyt askellajiratsu, jonka jälkeläisiä löytyy myös useammasta kuin yhdestä maasta. Tomen komea rakenne lienee puolestaan emänisänisän, 162 senttisen ruunikon Falling Leavesin, peruja. Falling Leaves kuten ei myöskään emänisänemä, Melt Away, ei kuitenkaan ollut kovinkaan tunnettu eläessään sillä kumpikaan ei koskaan lyönyt uraansa läpi kilpakentillä saakka.

Shaden emänemä, Power of Limerence, on myös 155 senttinen musta saddlebredtamma. Jos Limen olisi nähnyt, tammaa olisi epäilemättä erehtynyt luulemaan tyttärekseen, Limerenceksi. Onkin sanomatta selvää keneltä Limerence on perinyt kauniin ulkonäkönsä ja hurmaavan luonteensa. Emänemänisä, 158 senttinen rautias Power Point, oli sen sijaan yllättävänkin kehnorakenteinen saddlebredori, joka kuitenkin nousi sittemmin maailmanluokan tähdeksi osoittauduttuaan erittäin lahjakkaaksi askellajiratsuksi. Emänemänemä, Lady Limerence, puolestaan tasapainottikin ennen kaikkea Power Pointin kehnoa rakennetta suvussa omalla hyvällä rakenteellaan.
Copyrights

ulkoasu © Viivuska | ulkoasun kuvat © David Kingham (flickr.com - lisenssi) | tekstit © Break
hevosten kuvat © pidä hiirtä kuvan yllä nähdäksesi tekijäinoikeudet!