Home
The Ranch
Horses
Activities
Kyseessä on virtuaalihevonen /
This is a sim-game horse!
KILPAILUTULOKSET


» täytti neljä vuotta 31.07.2013
» ikääntyminen satunnainen (mukautettu reaali)

SHAELYN ION

Perustiedot

31.07.2012 Suomessa syntynyt appaloosatamma, viralliselta nimeltään Shaelyn Ion

6-vuotias vaaleanrautias spotted blanket, säkäkorkeus 154cm, laukkapainotteinen

kilpailutetaan LJ:n alaisissa lähdöissä sileillä radoilla tasolla allowance

kasvattaja Sirpa & Virginia | Ionic, omistaja Break, VRL-05810

rekisterinumero VH12-037-0043


Luonnekuvaus

Skye on melko kilpailunhaluinen luonne, tamma suhtautuu vähän jokaiseen kuin mahdolliseen haastajaan. Varsinkin laitumella Skye tapaa jonkin verran härnätä muita ja aiheuttaa hämminkiä, pyrkien samalla olemaan se ykkönen kaikessa. Lieneekin sanomattakin selvää, että luonteensa ansiosta Skye on hevonen, joka tapaa jakaa mielipiteet puolesta tai vastaan. Kuitenkin jos itse on samanhenkinen kuin Skye, sitä huomaa yleensä tulevansa tamman kanssa erinomaisesti toimeen sillä tässä tapauksessa sielunsiskous tai -veljeys yhdistää. Skye kaipaakin rinnalleen ihmisen, joka ei liikaa yritä rajoittaa tamman tekemisiä.

Skyeen on suhteellisen helppo tykästyä, jos pitää reippaista ja menevistä hevosista. Skye on nimittäin jo pelkästään taluttaessa hyvin eloisa tapaus, välillä tuntuu että tamman rinnalla saa hölkätä pysyäkseen sen tahdissa mukana. Skye ei yhtään tykkää turhasta paikallaan seisoskelusta ja sen huomaa, hoitaessakin tamma puuhastelee koko ajan jotakin kyllästyen nopeasti odotteluun. Skyeä kyllä saa sen vuoksi välillä myös komentaakin, kun tamma rupeaa liiaksi pörräämään riimunnarun päässä tai paukuttamaan etusellaan ikävän kuuloisesti karsinan seinää. Skyen kanssa onkin parasta tehdä hoitotoimenpiteet nopeasti ja tehokkaasti. Aamuisin Skye on kuitenkin aina yhtä kamala, tamma on aamutallissa yksi pahimmista karsinanoven paukuttajista ja sen vieminen tarhaan sisällä vietetyn yön jäljiltä muistuttaa enemmän syöksysukellusta kuin hallittua hevosen taluttamista.

Ratsuna Skyen reippaus ei ainakaan vähene, päinvastoin. Kokemattomilla ei olekaan mitään asiaa tämän tamman selkään, sillä aloittelijoita Skye vie kyllä kuin pässiä narussa. Tamman on parempi antaakin alkuun pysyä liikkeessä, kiertää voltilla reippaassa käynnissä tai sipsutella eteenpäin ravissa, enemmin kuin ruveta tappelemaan Skyen kanssa ohjista. Appaloosa nimittäin pistää kova kovaa vastaan ja varmasti puree kuolaimeen, jos sitä pidätellään liikaa heti aluksi. Kyllä Skye siitä tasaantuu lenkin edetessä, niin että maastoilukin onnistuu kunhan vaan tosiaan hallitsee tamman niillä laukkapätkilläkin. Radallahan Skye on tulta ja tappuraa, tamma on tosiaan hyvin voitonjanoinen eikä sen pirtaan istu yhtään joutua kulkemaan muiden takana. Kärkijoukkoon on päästävä keinolla millä hyvänsä.


Jälkeläiset

Rotu Syntymäpäivä Sukupuoli Nimi Isä
app 04.05.2015 ori RWR Hawk Symbol Fg'r a Number Of
app 02.05.2016 ori RWR Fallen Kings King Theo
app 20.07.2016 ori RWR Choctaw DD Kelvin

Sukutaulu

i. Getinafight ii. Quit A Clip (evm) iii. Jolly Times (evm)
iie. Double Trouble (evm)
ie. Jess Go Round (evm) iei. James Get Round (evm)
iee. Happy Gal Go (evm)
e. Sandy Shasta GA ei. Shasta County (evm) eii. Mount Shasta (evm)
eie. Aww So Sweet (evm)
ee. Miss Sandy Pep (evm) eei. Gimme Gold (evm)
eee. Miss Spotty Pep (evm)

Sukuselvitys

Skyen isä, Getinafight, on 148 senttinen ruunikko appaloosaori spotted blanket-kuvioinnilla. Komea ja hyvärakenteinen Getinafight on Giwdeon Stablesin jalostusoreja eikä ori näin ollen ole ollut liiemmin minkäänlaisessa kilpailukäytössä westernpainotuksestaan huolimatta.


Skyen emä, Sandy Shasta GA, on sen sijaan 157 senttinen rautias leopard appaloosatamma. Sandy on laukkaratsastuspainotteinen ja tamma onkin menestynyt aina G1-tasolla asti, voittosumman ylittäessä yli puoli miljoonaa virtuaalieuroa. Sandylta löytyykin erinomaiset voitto- ja sijoitusprosentit. Tamma on myös varsonut jo useampaan kertaan.
Copyrights

ulkoasu © Viivuska | ulkoasun kuvat © David Kingham (flickr.com - lisenssi) | tekstit © Break
hevosten kuvat © pidä hiirtä kuvan yllä nähdäksesi tekijäinoikeudet!