Home
The Ranch
Horses
Activities
Kyseessä on virtuaalihevonen /
This is a sim-game horse!
KILPAILUTULOKSET


» täytti kolme vuotta 17.05.2012
» ikääntyminen satunnainen (mukautettu reaali)SATURNUS V.D. DUREN

Perustiedot

26.04.2012 Suomessa syntynyt friisiläisori, viralliselta nimeltään Saturnus v.d. Duren

6-vuotias musta, säkäkorkeus 160cm

koulupainotteinen, kilpailutetaan KRJ:n alaisissa luokissa tasolla Vaativa B

kasvattaja yersinio | Friisiläissiittola Duren, omistaja Break, VRL-05810

rekisterinumero VH12-040-0121


Luonnekuvaus

Saturnuksesta, tai Soulista kuten me oria lyhyemmin kutsumme, välittyy elämää nähneen sielun tunnelma. Vaikka kyseessä on nuori ori, Soulissa on siitä huolimatta viisautta, sitä sellaista viisautta, jonka useimmat tavoittavat vasta vuosien ja vuosien elämänkokemuksen jälkeen. Soul on monessa suhteessa kuin ihmisen ajatus, mutta ori myös opettaa omalla tavallaan ihmisiä entistä paremmiksi hevostenkäsittelijöiksi. Nöyryydestään huolimatta Soul kun ei kuitenkaan anna mitään ilmaiseksi vaan orin on voitava luottaa hoitajaansa. Ja vaikka ori tervehtii vieraitakin ystävällisesti, vie silti aikaa luoda se todellinen yhteys Souliin. Mutta kun se luottamus kerran rakentuu, Soulista saa ystävän koko loppuelämäkseen.

Soul on hyvin lempeä ja rauhallinen hevonen käsitellä, kun oria vain kohtelee kunnioittavasti. Lajitovereidenkin keskuudessa Soul on yleensä sellainen kaikkien kaveri, ori tulee hyvin muiden hevosten kanssa. Laitumelta Soul antautuu suosiolla ja taluttaessakin ori on rauhallinen. Samoin hoitaessa, Soul todella nauttii rapsutteluista ja harjaamisesta. Kaviotkin nousevat nätisti pelkästä "nosta"-käskystä. Varustaessa Soul saattaa vähän kuoputella etusellaan ilmaa, mutta ori kyllä asettuu heti kun päästään liikkeelle. Yleisesti ottaen Soulin kanssa on siis todella helppoa ja vaivatonta tulla toimeen.

Ratsuna Soul on herkkä ja kuuliainen, ori osaa keskittyä mutta herralta löytyy myös menohaluja. Kentällä Soul kuuntelee ratsastajaansa sataprosenttisesti ja varsinkin osaavan ratsastajan käsissä orista paljastuu todellinen koulutaituri. Soul on todella näyttäväliikkeinen ja varsinkin orin laukka on lennokasta ja matkaavoittavaa. Myös maastossa Soul on kuuliainen, mutta ori kulkee luonnostaan vähän rennommin ja katselee enemmän ympärilleen. Säikkyminen ei kuulu pahemmin Soulin tapoihin, ori on enemmänkin luotettava ja varmajalkainen. Kilpailuissa Soul on tarkkana, mutta ori ei kuitenkaan stressaa tilannetta normaalia pientä jännitystä enempää.


Jälkeläiset

Rotu Syntymäpäivä Sukupuoli Nimi Emä
fri 01.01.2015 ori Sertune fan Asgard Duren Uskana
fri 14.05.2015 tamma Fenna v.d. LAC Kareltje v.d. Duren
fri 01.09.2016 ori Sjoerd CENS Aithusa TD

Sukutaulu

i. Vulcanus v.d. Duren
KRJ-I, VIR MVA Ch, KTK-II
ii. Zee Beroerte KTK-I, VIR MVA Ch iii. Bullet v.d. Oorlog KRJ-I, VVJ-I
YLA1, KTK-I, VIR MVA Ch
VSN Champion
iie. Zee v. Prokaz
ie. Cuicait v.d. Duren KRJ-I, VVJ-I
VIR MVA Ch, KTK-III
iei. Oester KRJ-III, YLA3, KTK-III
iee. Zierda fan Nytskart
VIR MVA Ch, KTK-III, KRJ-III, YLA3
e. Wilna DLK KRJ-III, KTK-III ei. Michael DR eii. Sakamirah Tevilla
eie. Nereida Filtre
ee. Wilma van Zeld eei. Damned In Black D
eee. El'Contessa

Sukuselvitys

Soulin isä, Vulcanus v.d. Duren, on 164 senttinen musta friisiläisori. Luonteeltaan machomainen ja itsepäinen Vulcanus on komea ori, joka kilpailee sekä kouluratsastuksessa että valjakkoajossa vaativalla tasolla. Vulcanus onkin menestynyt hienosti etenkin kouluratsastuksen parissa ja orin erinomainen rakenne on taannut myös menestyksen näyttelyiden parissa. Vulcanukselta löytyykin VIR MVA Ch-arvonimi sekä ori on myös kantakirjattu II-palkinnolla, että myös palkittu KRJ:n laatuarvostelussa I-palkinnolla.

Soulin isänisä, Zee Beroerte, on 164 senttinen musta friisiläisori, joka on kilpaillut menestyksekkäästi sekä kouluratsastuksen että valjakkoajon parissa. Komea ja hienorakenteinen Zee Beroerte on menestynyt myös näyttelykentillä ja ori onkin palkittu VIR MVA Ch-arvonimellä sekä ori on myös kantakirjattu KTK-I-palkinnolla. Isänisänisä, Bullet v.d. Oorlog, on 167 senttinen musta friisiläisori. Kiltti ja energinen Palle menestyi upeasti sekä koulukentillä että valjakkoajokilpailuissakin, komean orin näyttelymenestyksestä puhumattakaan. Pallelta löytyykin ihailtava lista laatuarvostelujen I-palkintoja sekä näyttelypalkintoja. Isänisänemä, Zee v. Prokaz, oli 158 senttinen musta friisiläistamma. Zee on Soulin isänpuoleisessa sukutaulussa heikoiten menestynyt hevonen, joskin tamma kyllä kilpaili kouluratsastuksen parissa ja starttasipa tamma muutamissa valjakkoajokilpailuissakin. Zee ei saavuttanut kuitenkaan suurempaa menestystä eikä tammaa käytetty liiemmin jalostuksessakaan.

Soulin isänemä, Cuicait v.d. Duren, oli 162 senttinen musta friisiläistamma. Kati oli rohkea ja utelias tamma, joka menestyi hienosti valjakkoajon parissa että myös kouluratsastuskentillä ja tamma palkittiinkin molempien lajien laatuarvosteluissa I-palkinnoilla. Katilla on myös hieno rakenne ja kaunis tamma onkin palkittu VIR MVA Ch-arvonimellä. Kati löytyy myös kantakirjasta III-palkinnolta. Isänemänisä, Oester, oli 167 senttinen musta friisiläisori. Arahkosta luonteestaan huolimatta Ossi osasi olla myös itsepäinen käsitellä, mutta se ei estänyt oria menestymästä kouluratsastuskentillä tai valjakkoajon parissa. Ossi palkittiinkin aikanaan sekä KRJ:n laatuarvostelussa että yleislaatuarvostelussa III-palkinnoilla ja ori myös kantakirjattiin III-palkinnolla. Isänemänemä, Zierda fan Nytskart, oli 162 senttinen musta friisiläistamma, joka omasi kiltin luonteen. Myös Zierda on palkittu KRJ:n ja YLA:n laatuarvosteluissa kilpamenestyksensä myötä III-palkinnoilla. Hyvärakenteinen tamma menestyi myös näyttelykentillä ja KTK-III-palkinnon lisäksi Zierdalta löytyykin VIR MVA Ch-arvonimi.


Soulin emä, Wilna DLK, oli 155 senttinen musta friisiläistamma. Wilna oli reipas ja huomionkipeä tamma, jonka kanssa oli helppoa tulla toimeen. Wilna oli myös lahjakas sekä menestynyt kilpahevonen ja tamma keräsikin runsaasti sijoituksia sekä kouluratsastuskentiltä että valjakkoajon parista. Myöhemmin Wilna palkittiin KRJ-III-palkinnolla ja tamma myös kantakirjattiin III-palkinnolla.

Soulin emänisä, Michael DR, on 164 senttinen musta friisiläisori. Miksa on luotettava sekä nöyrä herrasmies ja mikäli hevoselta voi löytyä huumorintajua, niin tältä orilta sitä kyllä löytyy. Miksa onkin kaikinpuolin ihastuttava oripoika, jonka kujeet saavat kenet tahansa hymyilemään. Emänisänisä, Sakamirah Tevilla, oli 160 senttinen musta friisiläisori, joka omasi kiltin luonteen mutta oria ei nähty kilpakentillä sen enempää kuin poikaansa, Miksaakaan. Myös emänisänemä, Nereida Filtre, oli kilttiluontoinen, 158 senttinen musta friisiläistamma.

Soulin emänemä, Wilma van Zeld, on 162 senttinen musta friisiläistamma. Wilma on yleispainotteinen tamma, joka on kilpaillut menestyksekkäästi SFR:n kilpakentillä. Emänemänisä, Damned In Black D, oli puolestaan yleispainotteinen, 162 senttinen musta friisiläisori. Emänemänemä, 163 senttinen musta friisiläistamma El'Contessa, toimi sen sijaan pitkän aikaa siitostammana.
Copyrights

ulkoasu © Viivuska | ulkoasun kuvat © David Kingham (flickr.com - lisenssi) | tekstit © Break
hevosten kuvat © pidä hiirtä kuvan yllä nähdäksesi tekijäinoikeudet!