Home
The Ranch
Horses
Activities
Kyseessä on virtuaalihevonen /
This is a sim-game horse!


KILPAILUTULOKSET


» täytti kolme vuotta 09.04.2011
» ikääntyminen satunnainen (mukautettu reaali)

BLACKOUT STRIKE - KUOLLUT 2020!

Perustiedot

19.03.2011 Suomessa syntynyt paint - ori, viralliselta nimeltään Blackout Strike

8-vuotias musta tobiano herasilmillä, säkäkorkeus 154cm

westernpainotteinen, työskentelee karjaratsuna, kilpailutetaan WRJ:n alaisissa luokissa

kasvattaja Sanna P. | Music, omistaja Break, VRL-05810

rekisterinumero VH11-052-0027


Luonnekuvaus

Spike on herrasmies isolla H:lla! Tämä henkeäsalpaavan komea oripoika hurmaa kenet tahansa ystävällisillä hörinöillään ja lempeillä turvantöytäisyillään, joiden ainoa tarkoitus on hakea huomiota ja hellyyttä meiltä kaksijalkaisilta. Spikeen on aivan äärettömän helppo tykästyä, en tiedä millainen kivisydän täytyisi olla, ettei heltyisi tälle kiltille ja sosiaaliselle oriherralle. Lempeydestään huolimatta Spike ei ole aivan ruunamainen lössykkä, vaan kyllä tästäkin herrasta ne omat orimaiset piirteensä löytyvät, sillä varsinkin tarhassa Spike tykkää esitellä komeita liikkeitään ja hirnahdella ohimeneville tammoille. Toisaalta Spike tulee lajitovereidensa kanssa yhtä hyvin juttuun kuin ihmistenkin kanssa ja tämähän ori sopii vaikka aloittelijankin käsiin mitä hoitamiseen tulee. Spike kun on vallan helppohoitoinen ja mukava, hellyydenkipeä kaveri, jota saa halia ja rutistella mielinmäärin. Kyllähän sitä Spikekin joskus heittäytyy isoksi pojaksi, mutta vallan nopeasti ori heltyy pienen suukotteluhetken päätteeksi.

Spike on aina sen verran utelias ihmisten suhteen, että ori on helppo napata kiinni tarhastakin, Spike kun ei voi koskaan vastustaa mahdollisia rapsutteluita. Taluttaessa ori voi tosin sitten jo vähän nyhtää riimunnarua, varsinkin jos matkalla tulee ohitettua tammoja. Silloinhan Spike vasta tepasteleekin oikein rinta rottingilla ja tanssahtelee kuin mikäkin kouluratsu konsanaan. Onneksi kirjava palaa kuitenkin takaisin maan pinnalle viimeistään siinä vaiheessa kun kaviot kolahtavat vasten tallikäytävän sementtilattiaa. Spike on hyvä hoitaa niin käytävällä kuin karsinassakin, orin joutuu kuitenkin sitomaan kiinni sillä muutoin Spike kyllä pyörii ja pörrää ympäriinsä. Kiinnisidottunakin ori kerjää kyllä huomiota turvantöytäisyillään ja hörhötyksillään. Mutta Spike on kyllä tosiaan kiltti ja muutoin helppohoitoinen, ori ei ole turhan herkkähipiäinen eikä edes varusteiden näkeminen saa Spikeä happamaksi, päinvastoin, ori vaikuttaa usein vain innokkaalta pääsemään lenkille.

Spike on erittäin hyvin koulutettu ratsu, ori on kuuliainen, herkkä ja säyseä. Spiken voi huoletta jättää seisomaan yksikseen kentälle eikä ori edes yritä lähteä minnekään silloin kun satula on selässä. Toisaalta Spikellä voi huoletta ratsastaa ilman satulaakin, tämä ori ei todellakaan turhia hötkyile tai temppuile. Hyvin tasainen ja luotettava ratsastaa, Spike on äärettömän varmajalkainen ja rauhallinen. Joskus enempi spurttaillessa esimerkiksi barrel racingin muodossa Spike voi vähän kuumua, mutta kyllä ori käsissä pysyy, se on varmaa. Maastossa Spike on rento ja levollinen, ori ei pahemmin säiky mitään vaan kulkee vieraissakin maastoissa kuin vanha konkari konsanaan. Spike on opetettu myös karjanajoon ja ori onkin todellinen malliesimerkki hyvin koulutetusta karjaratsusta, sillä ori tekee työnsä ahkerasti ja rehellisesti natisematta turhaan vastaan. Spike onkin pidetty ratsu cowboyden keskuudessa juuri orin leppoisan ja mukavan luonteensa ansiosta, mutta toisaalta myös koska Spikellä on miellyttävät askeleet ja leveä selkä, jossa on oikein mukava istua.


Jälkeläiset

Rotu Syntymäpäivä Sukupuoli Nimi Emä
ph 06.05.2015 tamma RWR Blacknight Flight Belmont Nightdance
ph 01.02.2016 tamma RWR Lightning Strike Pemberleyn Isabel
ph 01.04.2016 ori Tucson Texcaja
ph 12.11.2016 ori CHR Backtrack Child Sundust Child

Sukutaulu

i. Black Possession ii. Blackjack (evm) iii. Jackpot (evm)
iie. Blackout (evm)
ie. Bell's Shadow (evm) iei. Pontiac (evm)
iee. Reflection (evm)
e. Knockout Shot ei. Kokopa (evm) eii. Lake Bottom (evm)
eie. Leather and Lace (evm)
ee. Liquid Cinnamon (evm) eei. Nazi Helmet (evm)
eee. Oreo Cookie (evm)

Sukuselvitys

Spiken isä, Black Possession, on 155 senttinen paint - ori. Blackie on musta tobiano, vähän westernluokissa kilpaillut ori, joka on toiminut koko elämänsä ajan karjaratsuna. Blackie on startannut myös muutamissa matkaratsastuskisoissa. Luonteeltaan Blackie on nöyrä herrasmies, joka ihastuttaa ystävällisyydellään ja rauhallisuudellaan. Blackie onkin paitsi täydellinen käsitellä myös aivan upea ulkonäkönsäkin puolesta ja tätä oria kelpaakin kyllä ihailla, sillä Blackie on suorastaan kaunis mustavalkoisine karvapeitteineen ja sopusuhtaisine piirteineen.


Spiken emä, Knockout Shot, on 154 senttinen rautiaankirjava paint - tamma. Hyvärakenteinen ja kaunis Knockout Shot on westernpainotteinen kilparatsu, joka on menestynyt niin WRJ:n alaisissa luokissa kuin myös ulkomaisilla showboardeilla kuten ASSHA Circuitin parissa. Blackout Strike on puolestaan tamman ensimmäinen jälkeläinen.
Copyrights

ulkoasu © Viivuska | ulkoasun kuvat © David Kingham (flickr.com - lisenssi) | tekstit © Break
hevosten kuvat © pidä hiirtä kuvan yllä nähdäksesi tekijäinoikeudet!