Home
The Ranch
Horses
Activities
Kyseessä on virtuaalihevonen /
This is a sim-game horse!
KILPAILUTULOKSET


» täytti neljä vuotta 29.06.2011
» ikääntyminen satunnainen (mukautettu reaali)FIRST DAY OF SUMMER

Perustiedot

01.06.2011 Yhdysvalloissa syntynyt quartertamma, viralliselta nimeltään First Day of Summer

8-vuotias mustankimo, säkäkorkeus 153cm

westernpainotteinen, työskentelee karjaratsuna, kilpailutetaan WRJ:n alaisissa luokissa

kasvattaja Kya | Kya's Stables, omistaja Break, VRL-05810

rekisterinumero VH11-014-0024


Luonnekuvaus

Sunny on ponimaisennäköinen ja -luonteinen otus. Sunnylta löytyy kyllä omaa tahtoa ja tamma on ajoittain jopa itsepäinen, mutta loppupeleissä Sunny nöyrtyy kyllä ihmisen tahtoon. Sunnylla on kuitenkin ne omat viimeisen päälle tammamaiset päivänsä, jolloin mikään ei huvita. Toisaalta Sunny kyllä ilmaisee varsin selkeästi millä tuulella minäkin päivänä on ja yleensä Sunny on suhtkoht' hyväntuulinen, semmoinen melko peruspakkaus, mutta toisina aamuina taas sitä tullaan jo karsinan ovella vastaan korvat luimussa. Näykkimistä Sunny tykkäisi harrastaa, jos uskaltaisi, mutta ainakin täällä meillä se jää pelkäksi uhitteluksi, sillä Sunnykin tietää kyllä kenen käsivarteen ne hampaat uskaltaa iskeä ja kenen ei. Mutta kyllä tämäkin hevonen ajan kanssa kiintyy ihmisiin, tamma vain tykkää kiukutella aina välillä. Sunny on kuitenkin tallimme sähäkkä sisupussi, harvinaisen kovapäinen hevonen, mutta samalla myös yksi ahkerimmista ja osaavimmista karjaratsuistamme.

Hoitamisen suhteen Sunny arvostaa vähäeleisyyttä eli toisin sanoen tamma on tyytyväinen niin pitkään kuin hänen omaa tilaansa kunnioitetaan. Sunny nimittäin hermostuu heti, jos joku ripustautuu hänen kaulaansa roikkumaan tai on muuten liian lähellä. Lajitovereidenkin seurassa Sunny viettää kyllä aikaansa pitkälti yksikseen, tamma ei ole kovinkaan seurankipeä luonne, päinvastoin. Toisaalta Sunny on kyllä helppo napata laitumelta kiinni ellei tamma sitten saa jotain tammamaista kiukunpuuskaa ja käännä takaosaansa heti ihmiselle, kun vain näkeekin tämän lähestyvän. Yleensä Sunny on kyllä suhteellisen helppo saada kiinni ja tamma on myös varsin rauhallinen, välillä jopa suorastaan laiska taluttaa. Harjatessa Sunny on rauhallinen, usein jopa unelias, mutta kavioiden noston kanssa tamma temppuilee joskus oikein työkseen. Samoin varustaessa Sunny osaa kyllä irvistellä varsin häijystikin, varsinkin satulavyön kiristyksen aikana. Eläinlääkäriä inhoaa ja osaa olla joskus inhottava tapaus kengittäessäkin. Peseminen sen sijaan sujuu ongelmattomasti kun taas kuljetuskoppiin puolestaan noustaan lyhyen vastaanhangoittelemisen jälkeen.

Ratsuna Sunny on aluksi melko peruspakkaus, tamma ei vaadi mitään erikoisempia apuja tai käskytystä. Kentällä Sunny tuppaa olemaan vähän laiskansutjakka ja eritoten kuumina kesäpäivinä tamma kyllä oikoo joka ainoassa kulmassa ja heittelee protestipukkeja varsin herkästikin, kun työnteko ei kiinnosta sitten pätkääkään. Maastossa Sunny on taas miellyttävän eloisa ja varmajalkainen. Tämä tamma on kyllä täysin maasto- ja liikennevarma, Sunnya ei voi kyllä pelkuriksi väittää missään tapauksessa. Päinvastoin, Sunny on varmaan yksi tallin järkevimmistä ja rohkeimmista hevosista mitä yllättäviin tilanteisiin tulee. Sitä paitsi Sunnylla on mukavat askellajit, joissa on hyvä istua. Karjaratsuna Sunny on osaava ja taidokas, tämä tamma osaisi tehdä työnsä suurinpiirtein vaikka ilman ratsastajaa ja silmät sidottuina. Vähän vain antaa ohjaa, niin Sunny asettuu karjan vierelle ravaamaan ja nappaa sekunneissa kiinni laumasta harhautuneet yksilöt. Sunny onkin liikkeiltään varsin säpäkkä ja käännöksissään harvinaisen notkea, mutta nopeutta itsessään ei Sunnysta niin paljon löydy, että siitä pitäisi erikseen mainita. Tästä syystä Sunny päätyikin karjaratsuksi laukkaratsun sijaan, mikä on tietenkin meidän onnemme, sillä Sunny tosiaan melkein liiankin hyvä karjaratsu jos näin voi sanoa. Kilpaileminen ei ehkä ole niin Sunnyn juttu, outo tilanne vain stressaa tammaa ja tekee Sunnysta huonotuulisen, mutta parempaa työhevosta saa kyllä etsiä.


Jälkeläiset

Rotu Syntymäpäivä Sukupuoli Nimi Isä
qh 28.06.2014 tamma RWR Summersong DD Gold Coin
qh 16.01.2015 ori RWR Stream of Gold CHR Golden Dust
qh 16.01.2015 tamma RWR Golden Days CHR Golden Dust
qh 09.05.2015 ori RWR Jungle Ranger Sweet Ranger TRM
colr 08.05.2016 tamma RWR Midnight Sun Dead's Bluejack Oak

Sukutaulu

i. Rumba KTK-III ii. Happy Round (evm) iii. Round&Round (evm)
iie. Me Happy (evm)
ie. Samba (evm) iei. Rio de Janeiro (evm)
iee. Salsa Tequila (evm)
e. Forsaken ei. Sandstorm II (evm) eii. King Salander (evm)
eie. Abbetit (evm)
ee. Forgiving (evm) eei. Give It Back (evm)
eee. For Uss (evm)

Sukuselvitys

Sunnyn isä, Rumba, on 152 senttinen ruunivoikko quarterori. Komea Rumba on yleispainotteinen, menestynyt kilparatsu, joka on myös kantakirjattu KTK-III-palkinnolla. Luonteeltaan ori on energinen ja lujahtahtoinen, mutta silti miellyttävä ratsastaa. Sähäkkyytensä puolesta sopii erinomaisesti westernin nopeusluokkiin kuten barrel racingiin ja pole bendingiin.


Sunnyn emä, Forsaken, on 155 senttinen kimo quartertamma. Forsa on entinen laukkahevonen, joka menestyi kohtalaisesti LJ:n alaisissa laukkakilpailuissa ja saavutti G3-tason voitosumman ylittäessä 116 000v€. Nykyisin Forsa on enimmäkseen pelkässä jalostus- ja harrastekäytössä. Luonteeltaan Forsa on kiltti ja helppohoitoinen tamma, tosin ratsuna tamma ei ole erityisen yhteistyönhaluinen vaan tällöin Forsaa voisikin kuvata enemmänkin sanoilla säpäkkä ja temperamenttinen. Sillä vaikka Forsa ei ole päätähuimaavan nopea, sisua tältä tammalta on löytynyt aina.
Copyrights

ulkoasu © Viivuska | ulkoasun kuvat © David Kingham (flickr.com - lisenssi) | tekstit © Break
hevosten kuvat © pidä hiirtä kuvan yllä nähdäksesi tekijäinoikeudet!