Home
The Ranch
Horses
Activities
Kyseessä on virtuaalihevonen /
This is a sim-game horse!


KILPAILUTULOKSET


» täytti neljä vuotta 18.04.2016
» ikääntyminen satunnainen (mukautettu reaali)

TOPMOON

Perustiedot

18.03.2016 Yhdysvalloissa syntynyt quartertamma, viralliselta nimeltään Topmoon

5-vuotias ruunivoikko, merkkinä pieni tähti, säkäkorkeus 157cm

westernpainotteinen, työskentelee karjaratsuna, kilpailutetaan WRJ:n alaisissa luokissa

kasvattaja Heimo | Riverrock Ranch, omistaja Break, VRL-05810

rekisterinumero VH16-014-0057


Luonnekuvaus

Topmoon on kertakaikkisen ihastuttava. Uskaltaisiko jopa väittää, ettei ole ihmistä ketä se ei hurmaisi? Topmoon on niin mahdottoman kaunis hevonen, hyväluonteinen ja yhteistyöhaluinen. Unelmahevonen, sellainen josta enemmän tai vähemmän jokainen hevosranchin omistaja haaveilee. Esimerkkinä hyvästä luonteesta voisi kertoa heti kättelyssä sen, että Topmoon ei koskaan luimi. Se ei taida edes tietää, mitä se tarkoittaa. Tamma vain hirnahtelee kainosti nähdessään tuttuja ihmisiä sen ympärillä ja se onkin kaikenkaikkiaan aivan mainio piristysruiske koko ranchille! Topmoonin elämäniloinen asenne kun tuo valoa jokaiseen päivään.

Ystävällisenä ja sosiaalisena sieluna Topmoon tulee poikkeuksetta juttuun kaikkien, niin ihmisten kuin lajitovereidenkin, kanssa. Laitumeltakin antaudutaan nätisti ja riimunnarun päässä kuljetaan nöyrästi hoitajan perässä. Topmoon on aina korvat hörössä ottamassa kaiken vastaan ja epämiellyttävissä tilanteissa (kuten rokotuksien kohdalla) tamma vain steppailee hämmentyneesti paikallaan ja viskoo päätään. Yleisesti hoitotoimenpiteiden aikana Topmoon seisoo kyllä kärsivällisesti paikallaan, vaikka kiinnostuksen herätessä se saattaakin ottaa muutaman harha-askeleen kiinnostuksen kohdetta kohti. Ennenkaikkea Topmoon on kuitenkin hyvin helppohoitoinen tapaus.

Lännenratsastuksen alalajeista karjanajo ja vauhtilajit eivät ole Topmoonin vahvuuksia, vaikka suorittaakin ne ihan kohtalaisesti. Reining, trail ja western riding sopivat tälle luonteelle paremmin. Topmoon ei välttämättä ole niin ketterä ja räjähtävän nopea, mutta se on kuuliainen, tarkka ja näyttävä ilmestys sliding stopeja ja spinnejä suorittaessaan. Topmoonin työskentelyä kentällä on ylipäätään ilo seurata sivusta ja vieläkin mukavampi on istua pehmeäaskelisen tamman selässä. Myös karjanajo sujuu ilman ongelmia, Topmoon on hyvin kuulolla ja se keskittyy työhönsä sataprosenttisesti. Tamma on muutoinkin hyvin varma ja luotettava ratsastettava, mikä tekee myös maastoilusta miellyttävän kokemuksen.


Jälkeläiset

Rotu Syntymäpäivä Sukupuoli Nimi Isä
qh 29.04.2016 ori Topgun RWR Jungle Ranger

Sukutaulu

i. Goldoaks Magic Whiz ii. Goldoaks Butterscotch
VIR MVA Ch, KTK-I, WRJ-I
iii. West River's Buttercup Coffee (evm)
iie. My Honey (evm)
ie. JB Wichita iei. Whichisit (evm)
iee. Abney's Witchcraft (evm)
e. Michigan Moon ei. Cottoneye X eii. Smoke Eyes (evm)
eie. Silly Sundancer (evm)
ee. Kansas Lovestory eei. Gill Ice Jar (evm)
eee. Champs Sugar (evm)

Sukuselvitys

Topmoonin isä, Goldoaks Magic Whiz, on 154 senttinen ruunivoikko quarterori. Magic Whiz on vahvarakenteinen westenratsu, jonka kilpaura on alkanut lupaavasti.

Furyn isänisä, Goldoak's Butterscotch, on 155 senttinen voikko quarterori. Scotty on upea kullanvaalea, isomerkkinen ori, jota voisi ihailla vaikka kaikki päivät ulkonäön puolesta. Ei sillä että sen luonteessakaan olisi mitään moittimista, Scotty on myös mitä rauhallisin ja hyväluontoisin ori. Näyttelypalkittu ja I-palkinnolla kantakirjattu Scotty on siitosorina toimimisen lisäksi lahjakas westernratsu, joka on palkittu WRJ-I-palkinnolla.

Furyn isänemä, JB Wichita, on 158 senttinen ruunikonkimo quartertamma. Vicky on hyvärakenteinen, mutta myös hyvin tammamainen tapaus, joka on kiistattomasti myös kotitallinsa kuningatar. Välillä hyvinkin haastava luonne ei kuitenkaan ole estänyt Vickyn menestymistä westernkentillä.


Furyn emä, Michigan Moon, on 149 senttinen rautias quartertamma. Michigan Moon on luonteeltaan kaikkea muuta kuin helppo, se on yleensä vain huonolla tuulella eikä se erityisesti vaikuta pitävän ihmisistä muutamaa harvaa poikkeusta lukuunottamatta. Mutta mikäli tamman onnistuu saamaan aisoihin, on myös menestys westernkentillä taattu.

Furyn emänisä, Cottoneye X, on 160 senttinen punarautias quarterori. Lupsakannäköinen Cottoneye on komea ori, jonka kanssa painotutaan westernratsastukseen.

Furyn emänemä, Kansas Lovestory, on 154 senttinen rautiaanpäistärikkö quartertamma ja se on luonteeltaan mitä ihastuttavin! Kauniissa tammassa on ikiaikaista viisautta ja sen tummissa silmissä lepää rauhallisuus, paitsi silloin kun se saa satulan selkäänsä. Nopealiikkeinen Lovestory onkin menestynyt westernratsu.
Copyrights

ulkoasu © Viivuska | ulkoasun kuvat © David Kingham (flickr.com - lisenssi) | tekstit © Break
hevosten kuvat © pidä hiirtä kuvan yllä nähdäksesi tekijäinoikeudet!