Home
The Ranch
Horses
Activities
Kyseessä on virtuaalihevonen /
This is a sim-game horse!


KILPAILUTULOKSET


» täytti neljä vuotta 18.06.2011
» ikääntyminen satunnainen (mukautettu reaali)HWA VOODOO BLISS

» lopetettiin loukkaantumisen vuoksi lokakuussa 2015Perustiedot

21.05.2011 Iso-Britanniassa syntynyt saddlebredtamma, viralliselta nimeltään HWA Voodoo Bliss

punaruunikko, merkkeinä pieni tähti, turpapilkku sekä vsk tj, säkäkorkeus 160cm

askellajipainotteinen, kilpaili ARJ:n alaisissa erikoisaskellajiluokissa, työskenteli myös karjaratsuna

kasvattaja Jasny | Hawa Gaited Horses, omistaja Break, VRL-05810

rekisterinumero VH11-016-0053


Luonnekuvaus

Voodoo on vilkasluontoinen ja menevä tamma, jossa on vähän ikiliikkujan vikaa. Reipasluontoinen neiti kun tuntuu aina olevan enemmän tai vähemmän liikkeessä ja Voodoossa riittääkin usein virtaa kuin pienessä kylässä. Joskus tamma osaa olla vähän turhankin vauhdikkaalla tuulella ja Voodota saakin silloin tällöin toppuutella, jotta tamma rauhoittuisi edes hetkeksi aloilleen. Voodoo kysyy kieltämättä välillä kärsivällisyyttä hoitajaltaan, mutta toisaalta tamma saa myös hymyn huulille aina innokkaalla "joko mennään?"-asenteellaan. Mutta vaikka Voodoo välillä onkin oikea häslä ja leijailee täysin omissa maailmoissaan, tamma on kuitenkin kiltti ja ystävällinen kun se vain havahtuu huomaamaan ihmisenkin rinnallaan. Ratsuna Voodoo silti vaatii osaavan ja kokeneen ratsastajan, sillä satulan alla sitä energiaa varsinkin tuntuu löytyvän, joskus liiankin kanssa.

Lajitovereidensa seurassa Voodoo on ennen kaikkea hyvä aiheuttamaan turhaa hämminkiä ja pahimassa tapauksessa paniikkia, tamma on aina se joka lietsoo tilannetta entisestään. Yksikin oksan riksahdus ja Voodoo kaahottaa pitkin laidunta häntä soihtuna, jatkaen syöksähtelyään vielä siinäkin vaiheessa kun muu lauma rauhoittuu jo takaisin laiduntamaan. Välille tammalle ei voikaan kuin pudistella päätään, mutta onneksi yksi tuttu vislaus hoitajalta riittää saamaan tämänkin kaahottajan pysähtymään kesken askeleen. Tosiaan, kaikkien onneksi ja mielenrauhan säilyttämiseksi Voodoo on aivan uskomattoman tottelevainen luoksetulon suhteen. Vaikka voisi täysin kuvitella että Voodoo on se, jonka suurinpiirtein joutuu lassoamaan kiinni mikäli tamma pääsee karkuteille laitumelta, totuus onkin itseasiassa aivan päinvastainen. Tutun ihmisen kutsuääni saa punaruunikon tekemään hetkessä täyskäännöksen ja palaamaan ihmisen luokse juoksujalkaa.

Voodoon kanssa työskennellä tärkeintä on oikeastaan itse olla hyvin rauhallinen ja määrätietoinen, tamman hullutteluihin ei pidä lähteä mukaan eikä tilannetta tule ainakaan pahentaa omalla hätiköimisellään. Eli vaikka Voodoo pyöriikin riimunnarun päässä ja vauhdikkaamman irtioton päätteeksi viskoo vaikka päätään vauhkonoloisesti, kaikkein nopeiten tamma rauhoittuu hoitajan rauhoittavan mutta samalla myös kurinpitoisen äänen myötä. Voodoota joutuu nimittäin komentamaan, myös silloin kun tamma on kiinnisidottuna sillä punaruunikkolla on usein alkuun tapana höyröttää jonkun verran, kunnes Voodoo sitten tajuaa ettei tässä nyt kuitenkaan ole kiire minnekään. Rauhoittuessaan Voodoohan on sitten oikea unelma käsitellä, kiltti ja hellyydenkipeä ja ehdottomastihan tamman paras puolihan on se, että Voodoo ei kyllä koskaan kiukuttele ilkeyttään.

Ratsuna Voodoo on aika kovasuinen ja menohaluinen. Onkin taitolaji saada Voodoo keskittymään tekemiseen sen sijaan että tamma vain liihottaa mennä eteenpäin pitkin askelin. Mutta toisaalta sitten kun Voodoon saa keskittymään ja rauhoittumaan, tamma osoittaa kyllä omaavansa hienot liikkeet ja ripauksen sitä kuuliaisuuttakin. Voodoolla vain tuppaa olemaan menohaluja usein vähän liiankin kanssa, mistä syystä erityisesti kilpailuissa se pitkä ja tehokas lämmittely tulee tarpeeseen. Tamman selkään kannattaa kuitenkin nousta vain, jos on satavarma siitä että varmasti pärjää tämän hevosen kanssa. Maastossa Voodoo varsinkin alkumatkasta toheltaa vain mennä liikoja eteensä katsomatta ja tamma tapaakin kompuroida herkästi hivenen vaikeammassa maastossa, mutta kyllä Voodoo siitä sitten rauhoittuu matkan edetessä.


Jälkeläiset

Rotu Syntymäpäivä Sukupuoli Nimi Isä
sdb 02.09.2011 ori RWR Voodoo Pantheon Willow BRN
sdb 02.09.2012 tamma RWR Voodoo Secrecy HWA All-Star Superman
sdb 30.11.2014 tamma RWR Voodoo Spirit CLA All Night Long
sdb 16.07.2015 ori RWR Voodoo Blues HWA Path of Ecstasy

Sukutaulu

i. HWA Voodoo Tactics ii. HWA Voodoo Mania iii. Tea Mania BRN
iie. HWA Sultan's Private Doll
ASSA Champion
ie. HWA Lunar Blossom iei. HWA Space Voyage
iee. HWA Sparkling Rose
e. CLA Made of Bliss ei. Ridgecrest of Lycan eii. Rock-n-Roll BRN Champion
eie. Gimme More Sensation
BRN
ee. Riveroak's Supreme Bliss eei. Riveroak's Supreme Frost
KTK-I, VIR MVA Ch, ASSA Champion,
SNL-III
eee. Xtremely Blissful

Sukuselvitys

Voodoon isä, HWA Voodoo Tactics, on 160 senttinen ruunivoikko saddlebredori. Henkeäsalpaavan komea Voodoo Tactics ihastuttaa paitsi ulkonäöllään ja kauniilla värityksellään myös näyttävillä liikkeillään. Voodoo Tactics onkin askellajipainotteinen ratsu, joka kilpailee yhä aktiivisesti niin ARJ:n kuin ASSAnkin kilpakentillä. Jalostuksen puolella Voodoo Tactics on puolestaan aivan uusi nimi ja Voodoo Bliss onkin orin ensimmäinen jälkeläinen.

Voodoon isänisä, HWA Voodoo Mania, on 160 senttinen ruunivoikko saddlebredori. Poikaansa vaaleampi, mutta aivan yhtä hurmaavan komea Voodoo Mania on luonteeltaan utelias ja kuuliainen herrasmies, jolta löytyy valtavasti potentiaalia etenkin askellajiratsastukseen. Voodoo Mania onkin askellajipainotteinen ja ori kilpailee yhä niin ARJ:n kuin ASSAnkin kilpailuissa. Isänisänisä, Tea Mania BRN, on 158 senttinen voikko tobiano saddlebredori, joka kuvittelee hallitsevansa maailmaa. Kyllähän Manussa kieltämättä silmä lepää ja ori on myös kiistatta menestynyt erittäin hienosti sekä ARJ:n että ASSAn kilpakentillä. Liekö ylpeä luonne tosin kuitenkin peräisin Manun vanhemmilta, siitosorina toimivalta isältä NC' Rockwoodilta tai sitten KTK-III-palkitulta emältä Ugandan Ginger Tealta. Isänisänemä, HWA Sultan's Private Doll, on puolestaan 157 senttinen rautias saddlebredtamma. Doli on myös menestynyt askellajiratsastuksen parissa ja tamma onkin palkittu ASSA Champion-arvonimellä. Sukua Dolilta löytyy yhden polven verran ja tamman vanhemmat ovat ASSA Regional Champion-palkittu Sultan's Bidding sekä ASSA Champion-palkittu Still Doll.

Voodoon isänemä, HWA Lunar Blossom, on 160 senttinen perlino tobiano saddlebredtamma. Erikoisenvärinen Lunar Blossom on kaunis ilmestys sinisine silmineen, mutta onpa askellajipainotteisen tamman liikkeitäkin ilolla katsella. Lunar Blossom onkin yhä aktiivisessa kilpailukäytössä painotuslajissaan. Isänemänisä, HWA Space Voyage, on 164 senttinen ruunivoikonkirjava saddlebredori, joka on menestynyt askellajiratsastuksen parissa. Space Voyagen vanhemmat ovat ARJ-I-, SNL-I- ja ASSA Champion-palkittu Cyborg Soldier ja askellajiratsastuksen parissa erinomaisesti pärjännyt Safe Passage. Isänemänemä, HWA Sparkling Rose, on 156 senttinen voikko saddlebredtamma. ARJ:n ja ASSAn kilpakentillä kilpaillut Sparkling Rose tulee puolestaan vanhemmista Escape Route x Summer Breeze.


Voodoon emä, CLA Made of Bliss, on 160 senttinen rautias saddlebredtamma. Askellajipainotteinen Made of Bliss on menestynyt sekä ARJ:n että ASSA:n kilpailuissa hienosti ja tamma omaakin erittäin näyttävät liikkeet, joita kelpaa katsella. Jalostuksen puolella Made of Bliss on kuitenkin vielä varsin uusi nimi.

Voodoon emänisä, Ridgecrest of Lycan, on 166 senttinen rautias saddlebredori. Poikamaisennäköinen Ressu on askellajipainotteinen ja ori onkin menestynyt upeasti ARJ:n alaisissa kilpailuissa. Emänisänisä, Rock-n-Roll BRN, on 168 senttinen mustankirjava saddlebredori. Henkeäsalpaavan komea Rokki on näyttelypalkittu ja askellajiratsastuksen parissa menestynyt ori, joka omaa kuitenkin välillä hieman haastavahkon luonteen. Toisaalta Rokin luonne ja upea ulkonäkö lienevätkin isän, All-American Rocket ACC:n peruja, sillä Rokin emä, Born To Do It, oli puolestaan melko tavanomaisen näköinen rautias saddlebredtamma. Emänisänemä, Gimme More Sensation BRN, oli sen sijaan 165 senttinen rautias saddlebredtamma vanhemmista Echo of Sensation (KTK-II, VIR MVA Ch) x Over More (ARJ-II).

Voodoon emänemä, Riveroak's Supreme Bliss, on 158 senttinen musta saddlebredtamma. Muutaman kerran varsonut, askellajipainotteinen Supreme Bliss on ASSAn kilpakentillä menestynyt tamma. Emänemänisä, Riveroak's Supreme Frost, on 155 senttinen ruunikko saddlebredori. ASSAn kilpakentillä menestynyt ja ASSA Championiksi nimitetty Riveroak's Supreme Frost on VIR MVA Ch-arvonimellä palkittu ja I-palkinnolla kantakirjattu komea ori, joka on menestynyt erinomaisesti myös siitosorina. Sittemmin Riveroak's Supreme Frost palkittiin vielä SNL:n laatuarvostelussa III-palkinnolla. Riveroak's Supreme Frostin isä, Treasure, on Champion-, KTK-II-, YLA2-, VVJ-II-, KRJ-III- sekä ARJ-III-palkittu ori ja emä, Yuna, SNL-III- ja ASSA Hall of Fame-palkittu tamma. Emänemänemä, Xtremely Blissful, oli puolestaan 165 senttinen musta saddlebredtamma vanhemmista Mozart's Bliss x Reflections X Factor.
Copyrights

ulkoasu © Viivuska | ulkoasun kuvat © David Kingham (flickr.com - lisenssi) | tekstit © Break
hevosten kuvat © pidä hiirtä kuvan yllä nähdäksesi tekijäinoikeudet!