Home
The Ranch
Horses
Activities
Kyseessä on virtuaalihevonen /
This is a sim-game horse!KILPAILUTULOKSET


» täytti neljä vuotta 08.01.2010
» ikääntyminen satunnainen (mukautettu reaali)SA WAHEEDA

Perustiedot

08.05.2009 Suomessa syntynyt arabialainen täysiveritamma, viralliselta nimeltään SA Waheeda ox

verilinjaltaan domestic, 8-vuotias rautiaankimo, säkäkorkeus 151cm

entinen G3-tason laukkahevonen, kilpailee nyt maastoesteillä tasolla 80cm

kasvattaja Wenla | Shadiya Arabians, omistaja Break, VRL-05810

rekisterinumero VH11-003-0032


Luonnekuvaus

Wanessa on ihastuttava pikkutamma, joka omaa sosiaalisen ja ystävällisen luonteen. Herkäksikin tammaa voisi kuvata, mutta ei sillä hermoilevalla tavalla vaan Wanessa on enemmänkin aina ollut hyvä vastaamaan omalla käytöksellään ihmisten erilaisiin tunnetiloihin. Ehkä juuri siksi Wanessa pitää erityisesti lapsista, sillä he ovat usein niitä kaikista vilpittömimpiä eleissään ja ajatuksissaan. Ja toisaalta sitten taas miehet saavat Wanessan usein varuilleen ja jopa hieman hermostuneeksi, sillä vähänkin voimakkaampi auktoriteetti toisen olemuksessa saa tamman helposti jännittymään eikä aina sillä hyvällä tavalla. Wanessan kanssa tuleekin parhaiten toimeen olemalla oma itsensä ja pyrkimällä tekemään yhteisestä hetkestä mahdollisimman neutraalin sekä rauhallisen. Tamma tulee yleensä erinomaisesti toimeen myös lajitovereidensa kanssa, sillä Wanessa useimmiten mieluummin väistää enemmin kuin aiheuttaa ongelmia.

Wanessa ei kuitenkaan liiemmin pidä yksinolemisesta ja vaikka tamma onkin muutoin helppo saada kiinni laitumelta ja rauhallinen taluttaa, yksinolo tallissa voi kuitenkin tehdä Wanessasta levottoman. Onneksi tamma yleensä kuitenkin rauhoittuu hiljalleen hoitamisen myötä. Wanessa onkin yleisesti ottaen myös aika helppohoitoinen, kaviotkin nousevat pelkästä "nosta"-käskystä. Tamma tapaa kuitenkin joskus kutista hieman jalkojen sisäpinnalta, joten varmat otteet hoitaessa ovat myös tärkeitä. Samoin vettä Wanesssa arkoo aina alkuun, joten kimon tamman pesemiseen on syytä varata aina reilusti aikaa. Muutoin Wanessa on kyllä näppärä ja hyvä hoitaa, tamma ei temppuile yleensä edes varusteiden laiton aikana.

Ratsuna Wanessa on kokenut ja varma. Tamma on aina ollut luonteeltaan hyvin mukautuvainen ja miellyttämisenhaluinen, joten miltei ratsastaja kuin ratsastaja pärjää kyllä Wanessan kanssa. Tammalla on tosin lennokas askel ja taipumusta kuumumiseen, mikä lienee laukkaratojen peruja, joten siinä suhteessa ratsastajan on syytä olla satulassa hereillä ettei Wanessa pääse innostumaan liikaakin. Vauhtia Wanessalta löytyykin luonnostaan, mutta tamma on silti ihan mukava maastokaveri, etenkin kun Wanessa on muutoin melko varmaluontoinen eikä tammalla ole taipumusta turhaan säikkymiseen. Ja koska Wanessaa oli uudelleenkoulutettu jo esteratsuksi siinä vaiheessa kun tamma tuli Ravenwoodiin, Wanessan kanssa oli helppo aloittaa kokonainen uusi ura maastoesteillä. Wanessalta kun löytyy kestävyyttä raskaille maasto-osuuksille, nopeutta kilpailla aikaa vastaan ja halua hyppäämiseen. Tamma onkin aina lähdössä kilparadoillekin intoa puhkuen. Intoa siis maastoesteille löytyy, joskus liikaakin ja Wanessa osaakin olla välillä hieman huolimaton hypätessään; tammalla kun on taipumusta kiirehtiä korvat hörössä seuraavalle esteelle jo ennen kuin entistäkään on välttämättä ehditty ylittää kunnolla.


Jälkeläiset

Rotu Syntymäpäivä Sukupuoli Nimi Isä
ox 25.09.2012 tamma Wahida al Najya Bashaar Abaan al Qadir
x 03.08.2015 ori RWR Curse Reversed Bloody Beat SNAK
x 15.03.2016 ori RWR Valentinianus x Vespasianus 5594 x
ox 01.06.2016 tamma RWR Nashita Wajd ox Dahabu Nasty ox

Sukutaulu

i. Courage en Amanecer CIF ox ii. Mysticy Shêrdil CIF ox iii. Letter's Mysticy Heroe ox
iie. Shêrdielita ox
ie. CIF Vanilla Diva ox iei. Black Demon Prince ox
iee. Breakway's Look Into My
Eyes ox
e. SA Walidah ei. Ara's Lightning Grosser of Night ox
YLA2, KRJ-II, ERJ-IV
eii. Secret Lightning of Night
Sky
eie. Killburn's Grosser
ee. Eilo's Wendela ox LJS-I eei. De Bonheur Gallant ox
eee. Aman's Bakkir Nasty Batal
ox
LJMk-III

Sukuselvitys

Wanessan isä, Courage en Amanecer CIF ox, on 154 senttinen rautias arabialainen täysiveriori. Näyttäväliikkeinen Core on utelias, sosiaalinen ja ilkikurinen ori joka nauttii huomiosta. Domestic-verilinjaa edustava Core on painottunut laukkaratsastukseen ja kyseinen laji sopiikin vauhdikkaalle orille erinomaisesti.

Wanessan isänisä, Mysticy Shêrdil CIF ox, on 155 senttinen ruunikko arabialainen täysiveriori. Kiivasluonteinen Sherdil on laukkaratsastuskilpailuiden parissa menestynyt kuumapäinen ori, joka vaatii osaavan käsittelijän. Sherdilin komea ulkonäkö ja hyvä rakenne ovat kuitenkin taanneet menestyksen myös näyttelykentillä ja ori onkin jukuripäisestä luonteestaan huolimatta ollut aina suosittu myös jalostuksen puolella. Isänisänisä, Letter's Mysticy Heroe ox, on 155 senttinen rautiaankimo arabiori, joka on yhtälailla tulisesta luonteestaan huolimatta menestynyt sekä laukkaradoilla että näyttelykentillä. Sukua Myshiltä löytyy puolestaan noin puolentoista polven verran ja orin sukutaulussa huomiota kannattaakin kiinnittää erityisesti Myshin isänisään, Breakway's Shaereniin, kyseisen orin saavutettua mm. YLA3-arvonimen. Isänisänemä, Shêrdielita ox, on 150 senttinen ruunikko arabialainen täysiveritamma. Sekä laukkaratsastusradoilla että näyttelykentillä menestynyt Sheri on kuvankaunis ilmestys ja suosittu jalostustamma. Myös Sheriltä löytyy sukua noin puolentoista polven verran.

Wanessan isänemä, CIF Vanilla Diva ox, on 154 senttinen ruunikko arabialainen täysiveritamma. Diva on lempinimensä mukaisesti todellinen diiva, itsetietoinen ja aivan omissa sfääreissään leijaileva tamma, jonka kohdalla on kuitenkin myönnettävä että tamma tosiaan on todella kaunisrakenteinen ja myös näyttäväliikkeinen. Diva onkin kouluratsastuspainotteinen, mutta tamma on menestynyt erityisesti näyttelykentillä. Isänemänisä, Black Demon Prince ox, on 157 senttinen ruunikko arabialainen täysiveriori. Perusluonteeltaan ystävällinen mutta ajoittain orimainen Demon on kenttäratsastuspainotteinen ori, jolta löytyy sukua virtuaalimaailmasta tasan yhden polven verran. Isänemänemä, Breakway's Look Into My Eyes ox, on 154 senttinen rautias arabialainen täysiveritamma. Kuvankaunis Seny on kouluratsastuspainotteinen tamma, jolta löytyy sukua noin puolentoista polven verran. Sukutaulussa menestynein nimi on Senyn isänemänisänisä, esikantakirjattu ja KTK-III-palkittu LA's Suprise Fadil ox.


Wanessan emä, SA Walidah, oli 150 senttinen, kuvankaunis kimo arabialainen täysiveritamma. Erityisesti laukkaratsastusradoilla, aina G1-tasolla asti menestynyt Veera juoksi omistajalleen 760 000v€ ja kilpailipa tamma myös AHACin parissa. Luonteeltaan Veera oli tämä miellyttäväluonteinen ja rauhallinen domestic-verilinjaa edustava tamma, joka kuitenkin ratsuna keskittyi aina täysillä meneillään olevaan tehtävään.

Wanessan emänisä, Ara's Lightning Grosser of Night ox, oli 152 senttinen kimo arabialainen täysiveriori. Pääasiallisesti sekä laukkaradoilla että este- ja kouluratsastuskentillä hienosti menestynyt Tino oli luonteeltaan veijarimainen ori, josta oli helppo pitää. Persoonallisen luonteensa lisäksi Tino oli myös todella näyttävännäköinen ilmestys ja laatuarvostelupalkintojensa lisäksi oriin kiinnitettiinkin huomiota myös näyttelykentillä. Emänisänisä, Secret Lightning of Night Sky, oli 151 senttinen rautias arabialainen täysiveriori. Rauhallinen ja helppoluontoinen Secret oli yleispainotteinen ori, joka menestyi hienosti sekä koulu- että esteratsastuskentillä. Emänisänemä, Killburn's Grosser, oli puolestaan 150 senttinen ruunikko arabialainen täysiveritamma. Myöskin luonteeltaan tasainen Ninni ei liiemmin kilpaillut, mutta tammalla oli kyllä hyvä rakenne ja Ninni olikin kuvankaunis ilmestys.

Wanessan emänemä, Eilo's Wendela ox, oli 150 senttinen kimo arabialainen täysiveritamma. Erityisesti laukkaratsastusradoilla ja sittemmin myös LJS-I-palkinnolla palkittu Vilma oli tämä kilttiluonteinen tamma, josta löytyi kuitenkin myös omanlaistaan kipinää. Se tietty tempperamenttisuus suvussa lieneekin emänemänisän, De Bonheur Gallantin, peruja. Gali oli nimittäin tämä 149 senttinen kimo arabialainen täysiverinen, joka pienestä koostaan huolimatta oli erittäin säpäkkäluonteinen ori eikä ei antanut kenenkään hyppiä silmilleen. Sukua Galilta löytyy yli kahden polven verran ja erityismaininnan ansaitsevat seuraavat orin sukutaulusta löytyvät hevoset: isänisä VIP MVA Fn-palkittu Thunder's Power ox, emänisänisänisä esikantakirjattu, YLA3-, LJMk-II- ja LJ-S-III-palkittu Wind of Future ox, emänisänisänemänisänisä VIR MVA Ch- ja KTK-II-palkittu Wall's Royal Master ox, emänisänisänemänisänisänisä VIR MVA Ch- ja KTK-III-palkittu Wall's Rashall ox, emänisänisänemänemänisänisänisä KTK-II- ja Champion-arvonimellä palkittu Sunflower's Al Sheik ox, emänisänisänemänemänisänisänemä VIR MVA- ja KTK-III-palkittu Symphony ox sekä emänisänisänemänemänisänemänisä KTK-III- ja Champion-arvonimellä palkittu Metsälän Alibaba ox. Emänemänemä, Aman's Bakkir Nasty Batal ox, on puolestaan 148 senttinen rautias arabialainen täysiveritamma. Kuvankaunis ja vahvaluonteinen Lani menestyi hienosti laukkaradoilla aikanaan ja tamma palkittiinkin eläessään LJMk-III-palkinnolla. Lanin yksipolvisesta suvusta esille on syytä nostaa myös tamman isän, VIR MVA Ch-palkitun Kuusimetsä's Snowboyn, nimi, sillä lasketaanhan ori yhdeksi virtuaalimaailman merkittävimmistä arabialaisten täysiveristen kantaoreista Sunflower's Al Sheikin ja Metsälän Alibaban ohella.
Copyrights

ulkoasu © Viivuska | ulkoasun kuvat © David Kingham (flickr.com - lisenssi) | tekstit © Break
hevosten kuvat © pidä hiirtä kuvan yllä nähdäksesi tekijäinoikeudet!