Home
The Ranch
Horses
Activities
Kyseessä on virtuaalihevonen /
This is a sim-game horse!


KILPAILUTULOKSET


» täytti neljä vuotta 01.01.2011
» ikääntyminen satunnainen (mukautettu reaali)BLACK WIDOW FEIG

Perustiedot

21.01.2010 Yhdysvalloissa syntynyt englantilainen täysiveritamma, viralliselta nimeltään Black Widow Feig

9-vuotias ruunikko, säkäkorkeus 173cm

jalostuskäytössä, laukkapainotteinen, kilpaili LJ:n alaisissa kilpailuissa sileillä radoilla aina G1-tasolla asti

kasvattaja Sanna H. | Farleigh Acres, omistaja Break, VRL-05810

rekisterinumero VH11-006-0145


Luonnekuvaus

Black Widow Feig ei ole pahamaineisesta nimestään huolimatta kovinkaan pelottava tamma. Tai mistä sen tietää, huimat 173 senttiä korkea tamma herättää kyllä kunnioitusta etenkin vähän pienempien katsojien silmissä. Etenkin kun Willow osaa olla aavistuksen tammamainen sekä kuumahko sille päälle sattuessaan ja pahoina päivinään Willow osaakin kyllä äksyillä, mutta yleensä tamma on ihan mukava käsitellä. Mutta kun hoitaja osaa asiansa, niin Willow'ssa ei ole mitään pelottavaa, päinvastoin. Uhittelu on helppo jättää omaan arvoonsa, sillä ei neiti uskalla kuitenkaan tehdä koskaan mitään konkreettista. Willow'n vain pitää välillä vähän koetella rajoja, tamma nimittäin on oppinut että korvat niskaa vasten liimaamalla ja hampaita vilauttamalla pikkulapset katoavat karsinanovelta salamana. Harmi vain, että sama temppu ei tehoa ainakaan useimpiin hoitajiin, päinvastoin, tuhahdus ja varoittava, hätistävä huitaisu tamman turvan suuntaan, niin Willow asettuu samantien. Ja jos vähän rapistelet leipäpussia taskussa, niin Willow'n korvat höristyvät samantien ja saattaapa tammalta pienet tervehdyshörinätkin irrota. Willow vain kuvittelee vain olevansa niin iso ja pelottava, vaikka oikeasti tamma on todellinen pehmo, joka nöyrtyy ihmisen tahtoon heti kun neitiä vain mulkaisee yhtä pahasti takaisin.

Kaikesta huolimatta Willow'ta käsittelevät vain osaavimmat hoitajat, sillä emme halua ottaa riskiä, että tammasta oikeasti kuoriutuu vielä joskus todellinen ihmissyöjä. Tuttujen, kokeneiden ihmisten käsissä Willow nimittäin on kuin toinen hevonen, aina kyhnyttelemässä päätään hoitajansa olkapäähän tai kerjäämässä herkkuja. Taluttaessa Willow on tosin aina tavallista haastavampi tapaus, sillä tästä neidistä löytyy nimittäin välillä vauhtia vähän liikaakin ja jos taluttaja ei ole varautunut menohaluisen Willow'n pidättelyyn, niin tamma saattaa päästä karkuteille. Tiukka ote siis siitä riimunnarusta, jotta Willow pysyy käsissä. Lajitovereidensa seurassa Willow on tammamainen ja reviiritietoinen, mutta useimmat hevoset tietävätkin väistää jo suosiolla Willow'ta. Vieraille ihmisille neiti ei antaudu laitumelta aina ihan suosiolla, mutta kun kyseessä on tuttu hakija, riittää kunhan tamman vain käy hakemassa ja siinä se. Karsinassa Willow kannattaa sitaista kevyesti kiinni, jotta ruunikko pysyy aloillaan. Willow'han on herkkä täysiverinen ja neiti vaatii osaavat otteet hoitaessakin eli toisin sanoen Willow ei pahemmin perusta kömpelöistä tai epävarmoista hoitajista. Mutta kun neitiä osaa käsitellä oikein, Willow on oikein helppohoitoinen ja ne kaviotkin nousevat pelkästä "nosta"-käskystä, vaikka tavallisesti kengittäjälläkin on joskus työn ja tuskan takana saada se Willow'n jalka maasta ylös. Varustaessa äksyilee joskus etenkin suitsittaessa, mutta kyllä tammalle pärjää, kun ei anna Willow'n pelotella itseään.

Ratsuna menohaluinen ja energinen, mutta myös yhteistyökykyinen. Itseasiassa Willow on lähestulkoon helpompi hallita selästä kuin riimunnarun päästä, sillä tamma on avuille herkkä eikä pahemmin taistele kuolainta vastaan ellei päälle iske pahemmanpuoleinen kilpailunhalu. Keskittyy kuitenkin pitkälti ratsastajaansa, hoikan ja korkean tamman selästä kelpaakin kyllä katsella maisemia ja olla kiitollinen siitä, että neiti pysyy näin hyvin hallinnassa eikä ole esimerkiksi mikään pukittelija. Ratsastajalta vaaditaan toki taitoa ja osaamista, muuten Willow hermostuu hyvinkin nopeasti. Mutta osaavalla jockeylla Willow on keskittynyt ja energinen ratsu, jonka lihaksissa jyllää raaka voima. Vaikka Willow on jäänyt jo eläkkeelle kilparadoilta, tamman kanssa käydään kuitenkin vieläkin silloin tällöin päästelemässä höyryjä harjoitusradalla. Ei vaadi kovin kummoista lämmittelyä, etenkin kun Willow ottaa herkästi joka tilanteen tosissaan ja hermostuu, jos lämmittelyssä muut ratsukot lasketaan hänen ohitseen. Kilpailuissa Willow oli nimittäin niitä kärkipäässä juoksevia hevosia, joita oli turha yrittää väkisin pitää takajoukoissa, etenkin kun Willow peri emänsä kestävyyden. Lähtökoppiin menon kanssa Willow temppuili joskus, mutta ei onneksi aina. Kuljetuskoppiin tamma sen sijaan nousee nätisti, joskin kilpailuissa Willow oli hieman haastava pitää hallinnassa. Tamma nimittäin touhotti ja kävi herkästi ns. ylikierroksilla.

Maastossa Willow on rauhallisempi, myös porukassa, laukkaosuuksia tosin lukuunottamatta sillä silloin tamman on saatava ehdottomasti olla johdossa. Yleisiä teitä kannattaa vältellä, mutta ihan vain maastossa kulkiessa Willow on jopa yllättävän rauhallinen ja tasainen. Vaikeimpiin maastoihin neiti ei luonnollisestikaan sovi, mutta tutuilla maastopoluilla Willow ei liiemmin säiky tai muutenkaan temppuile. Uimiseenkin tottunut tamma ylittää joet nätisti kahlaamalla, mutta ei aristele siltojakaan. Maastoilu Willow'n kanssa on mukavaa puuhaa ja nykyään tammaa liikutetaankin pääasiassa maastossa, kentällä kun Willow tuppaa nopeasti tylsistymään. Willow'kin tuntuu aina rentoutuvan maastossa ihan eri tavalla, vaikka laukkarata onkin se ainoa paikka, jossa Willow syttyy liekkeihin.


Jälkeläiset

Rotu Syntymäpäivä Sukupuoli Nimi Isä
xx 19.08.2011 tamma RWR Blackbird xx Unending Sky CTB
xx 01.10.2014 ori RWR Tabasco Nemesis Bullseye CTB
xx 28.02.2015 tamma RWR Blackswan xx Apocalypse CTB

Sukutaulu

i. Black Sacrifice A.S.H ii. Black'n'Yellow A.S.H JaP-II iii. Velvety Black YLA3, LJ-K-III
iie. Jyellow VFU
ie. Nymphea of Avalon iei. Eilo's Never Again JaP-II
VLAH-II, B-luokan jalostusori
iee. Agave's Solarix VLAH-II
e. Farleigh Belize ei. SJ Epical Accept JaP-I+ eii. Epic Star JaP-I++, JäP-A
eie. White Gypsy
ee. Agave's Basic Cry eei. Agave's Back to Basic
eee. Siero's Crying Night

Sukuselvitys

Willow'n isä, Black Sacrifice A.S.H, oli 167 senttinen musta englantilainen täysiveriori. Black oli luonteeltaan hieman äkäinen tapaus, mutta sisimmiltään ori oli kuitenkin kiltti ja hyvin rohkea. Ratsuna Black oli yhteistyönhaluinen, isolaukkaisen orin selässä aloittelevatkin jockeyt saattoivat päästä maistamaan voiton huumaa. Black olikin menestynyt laukkaratsu, joka saavutti G1-tason ja voittosummaakin kertyi lopulta yli miljoonan virtuaalieuron edestä. Blackin sukulinja ehti jatkua myös kuuden jälkeläisen verran ennen kuin ori lopetettiin vanhuuden tuomien jalkavaivojen vuoksi.

Willow'n isänisä, Black'n'Yellow A.S.H, oli 161 senttinen musta englantilainen täysiveriori. II-jalostuspalkinnolla palkittu Black'n'Yellow oli G1-tason laukkaratsu. Isänisänisä, Velvety Black, oli 165 senttinen ruunikko englantilainen täysiveriori, joka palkittiin eläessään sekä YLA3- että LJ-K-III-palkinnoilla. Isänisänemä, Jyellow VFU, oli puolestaan englantilainen täysiveritamma ja G1-tason laukkaratsu, jonka puolitoistapolvisesta suvusta esiin nostettakoon tamman isä Jingledon VFU, joka palkittiin eläessään LJ-K-I-, jälkeläispalkinto AB- ja KTK-III-palkinnoin.

Willow'n isänemä, Nymphea of Avalon, oli 163 senttinen ruunikko englantilainen täysiveritamma, joka menestyi myös G1-tasolla laukkaradoilla. Isänemänisä, Eilo's Never Again, oli 167 senttinen punarautias englantilainen täysiveriori, joka palkittiin eläessään JaP-II- ja VLAH-II-palkinnoin sekä ori nimitettiin B-luokan jalostusoriksi. Sukua Eilo's Never Againilta löytyy yhden polven verran. Isänemänemä, Agave's Solarix, oli 163 senttinen punaruunikko englantilainen täysiveritamma, joka on palkittu VLAH-II-palkinnolla. Solarixin suvusta täytyy nostaa esiin myös Champion-palkittu isänisä, Agave's Power Ted, sekä LJ-S-II- ja KTK-III-palkittu isänisänemä, Indian Runner.


Willow'n emä, Farleigh Belize, oli tummanruunikko tähtipää, noin 162 senttinen englantilainen täysiveritamma. Belize oli hiukkasen itsepäinen tapaus, jolla oli tapana ryysiä etenkin taluttaessa, mutta osasi tamma kiltistikin olla. Tosin Belize painoi ohjille ratsastaessakin, sillä tamma oli hyvin energinen ja menohaluinen, ja näin ollen Belize oli myös melko vaikea hallita. Toisaalta Belize oli kestävä pitkän matkan juoksija, jolta löytyi usein voimia vielä kovaan loppukiriinkin. Belize olikin menestynyt G1-tason laukkaratsu, jolta löytyi useampi arvokisavoitto ja -sijoitus. Neidin voittosumma olikin yli miljoona virtuaalieuroa. Ei siis ihme, että Belize oli suosittu jalostuksen puolella.

Willow'n emänisä, SJ Epical Accept, oli 164 senttinen ruunikko englantilainen täysiveriori. Yksipolvinen G1-tason laukkaratsu palkittiin eläessään JaP-I+ -palkinnolla ja Epical Accept jatkoikin selkeästi vain isänsä kavionjäljissä. Emänisänisä, 166 senttinen ruunikko englantilainen täysiveriori Epic Star, palkittiin nimittäin myös eläessään JaP-I++ - ja JäP-A-palkinnoin. Emänisänemä, White Gypsy, oli sen sijaan aikalailla tuntemattomaksi jäänyt 164 senttinen kimo englantilainen täysiveritamma.

Willow'n emänemä, Agave's Basic Cry, oli puolestaan 162 senttinen mustanruunikko englantilainen täysiveritamma, joka menestyi kohtuullisen hyvin laukkaradoilla. Emänemänisä, Agave's Back to Basic, oli 160 senttinen tummanpunaruunikko englantilainen täysiveriori, joka menestyi arvokisalähdöissä ja omasi puolitoistapolvisen sukutaulun. Myös emänemänemältä, 165 senttiseltä tummanruunikolta englantilaiselta täysiveritammalta Siero's Crying Nightiltä, läytyy sukua puolentoistapolven verran. Tamman isä, Nice N Easy, oli itseasiassa LJ-K-II-palkittu ori.
Copyrights

ulkoasu © Viivuska | ulkoasun kuvat © David Kingham (flickr.com - lisenssi) | tekstit © Break
hevosten kuvat © pidä hiirtä kuvan yllä nähdäksesi tekijäinoikeudet!