Home
The Ranch
Horses
Activities
Kyseessä on virtuaalihevonen /
This is a sim-game horse!


KILPAILUTULOKSET


» täytti neljä vuotta 01.03.2016
» ikääntyminen satunnainen (mukautettu reaali)WIEBKE VON LION

Perustiedot

01.02.2016 Alankomaissa syntynyt friisiläistamma, viralliselta nimeltään Wiebke von Lion

5-vuotias musta, ei merkkejä, säkäkorkeus 162cm

koulupainotteinen, kilpailutetaan KRJ:n alaisissa luokissa, tasolla Helppo B

kasvattaja VRL-08463 | Lion's Gate, omistaja Break, VRL-05810

rekisterinumero VH16-040-0037


Luonnekuvaus

Wiona on aikalailla isänsä tytär, se osaa olla halutessaan todella omapäinen eikä se rakenteeltaankaan ole kevyimmästä päästä. Auktoriteettiasiat eivät ole itsestäänselvyyksiä tämän hevosen kanssa, Wionan kunnioitus on ansaittava mikäli mielii pärjätä tamman kanssa. Ensimmäisellä käsittelykerralla Wiona saattaa olla vielä hyvinkin helppohoitoinen mutta kauaa siinä ei mene, kun tamma alkaa testailemaan hoitajaansa ja kokeilemaan rajoja, pyrkien hyvinkin aktiivisesti johtajan paikalle jos siihen on vain mahdollisuus. Yhtäkkiä laitumelta ei viitsitäkään antautua kiinni ja karsinanovella käännetään takapuolta tai nakellaan niskoja korvat luimussa riimunnarun päässä. Alkuun kivalta vaikuttaneesta tammasta saakin nopeasti pahemmanlaatuisen ongelmahevosen, mikäli sitä ei saa kuriin riittävän nopeasti.

Hoitajan ollessa kuitenkin määrätietoinen ja peloton, Wiona asettuu kyllä nopeasti mikäli se näkee ettei se saakaan tehdä ihan mitä itse mielii. Wiona on iso ja vahva tamma eikä se säry sitä että sitä komentaa, päinvastoin, Wionan kanssa on uskallettava olla välillä hyvinkin tiukkana. Sillä kun se pomon paikka on selvillä, Wionasta tulee jälleen se mukava perushevonen, jonka kanssa ei tarvitse stressata suotta. Wionan kanssa on vain osattava pitää rajoista kiinni ja näytettävä tammalle ettei sitä ihan noin vain voida tulla silmille. Kun Wiona kunnioittaa hoitajaansa, tamma on hyvinkin rauhallinen ja järkevä. Kyllä se välillä silti testailee hoitajaansa, mutta vain vähäisessä määrin ja tamma asettuu hyvinkin nopeasti tarvittaessa.

Ratsuna Wiona on ehkä hieman yllättäen oikein mukava. Se on isoliikkeinen, mutta kuuliainen eikä Wionan kanssa yleensä tarvitse tapella selästä käsin. Aloittelijoille se ei kyllä silti sovellu, mutta osaavammalla ratsastajalla Wiona liikkuu jo oikein hyvin ja ilman turhia konvervenkkejä. Tammalla on tosin aika raskas askellus, varsinkin laukka ja välillä sen liikkeisiin on haastavaa saada riittävästi ilmavuutta. Tehokkaat lämmittelyt ja pitkähköt treenit kuitenkin takaavat sen, että kisakentillekin uskaltaa suunnata välillä. Wionan parhaita puolia on se, että tamma on tarvittaessa hyvin kylmäpäinen eikä hermoilu tai säikkyminen kuulu Wionan tapoihin niin kilpailuissa kuin maastoillessakaan. Itseasiassa Wionan kanssa on välillä mukava suunnata oikein pitkälle maastolenkille, se tuntuu olevan täydellistä hermolepoa sekä ratsastajalle että tammalle itselleen.


Jälkeläiset

Rotu Syntymäpäivä Sukupuoli Nimi Isä
fri 00.00.0000 o/t jälkeläisen nimi isän nimi

Sukutaulu

i. Packman Bronze Premium ii. Parklem Esprit (evm) iii. Parklem Omeron (evm)
iie. Indiana (evm)
ie. Zinnie Lorette (evm) iei. Choco Zatal (evm)
iee. News Diamond (evm)
e. Wijs v.d. Vaart Premier ei. Duivel II (evm) eii. Han Ivon (evm)
eie. Chic v. Sepp (evm)
ee. Wilda v.d. Vaart (evm) eei. Piraat (evm)
eee. Wiebke v.d. Vaart (evm)

Sukuselvitys

Wionan isä, Packman, on 160 senttinen musta friisiläisori. Dude on massiiivinen kouluori, joka omaa melko omapäisen ja ajoittain aika haastavankin luonteen. Riittävän napakalla ratsastajalla Dude on kuitenkin toimiva kouluratsu ja ori onkin menestynyt hienosti painotuslajinsa parissa.


Wionan emä, Wijs v.d. Vaart, on 164 senttinen musta friisiläistamma. Wilma on myös jäntevä hevonen ruumiinrakenteeltaan ja sillä on isot liikkeet. Koulupainotteinen tamma onkin menestynyt erinomaisesti kilpakentillä vaativalla tasolla.
Copyrights

ulkoasu © Viivuska | ulkoasun kuvat © David Kingham (flickr.com - lisenssi) | tekstit © Break
hevosten kuvat © pidä hiirtä kuvan yllä nähdäksesi tekijäinoikeudet!