Home
The Ranch
Horses
Activities
Kyseessä on virtuaalihevonen /
This is a sim-game horse!


Keuring 18.07.2015
1e Premie - Reserve Kampioen
KILPAILUTULOKSET


» täytti neljä vuotta 08.09.2009
» ikääntyminen satunnainen (mukautettu reaali)DUREN ZRINKA - KUOLLUT 2018!

Perustiedot

11.08.2009 Suomessa syntynyt friisiläistamma, viralliselta nimeltään Duren Zrinka

10-vuotias musta, säkäkorkeus 159cm

koulupainotteinen, kilpailutetaan KRJ:n alaisissa luokissa, tasolla Helppo B

kasvattaja yersinio | Friisiläistalli Duren, omistaja Break, VRL-05810

rekisterinumero VH11-040-0059


Luonnekuvaus

Duren Zrinka aka Zee on meille mieluisa osoitus siitä, että friisiläisten joukosta löytyy niitä rauhallisiakin tapauksia, ensimmäinen friisiläisorimme kun on mitä on luonteeltaan. Zee ei ole sen sijaan ollenkaan mikään hankala tapaus, päinvastoin, tamma on hyvinkin sävyisä ja nöyrä. Zeellä on lempeä katse ja rauhallinen olemus, tammaa ei tarvitse suinkaan arkoa, sillä Zee on todella ihmisystävällinen tapaus. Tamma pitää lapsistakin ja on aina tervehtimässä vieraitakin korvat hörössä, puhallellen lämmintä ilmaa innokkaiden rapsuttelijoiden kämmenille. Zeelle ihmispaljous ei ole koskaan tuottanut ongelmia, sillä vaikka tamma ei ole mitenkään esiintymishaluinen, Zeellä on selvästi vahva perusluottamus ihmiseen eikä tamma oleta hetkeäkään, että hänen pitäisi varoa jotakuta. Zeetä saa kyllä vapaasti rapsutella ja silitellä, tamma ei koskaan pistä pahakseen osakseen saamaansa huomiota.

Zee on yleisilmeeltään aina ystävällisen näköinen hevonen ja sellainen tamma on myös käsitellä. Zee huomioi hyvin hoitajansa eikä temppuile pahemmin koskaan. Zee on suorastaan lastenkin käsiteltävissä suuresta koostaan huolimatta. Lajitovereidensa keskuudessa Zee on rauhantahtoinen ja jopa hieman alistuva, tamma ei liiemmin välitä kahinoista. Zee myös antautuu laitumelta nätisti, tullen usein hakijaansa vastaan kutsuttaessa. Taluttaessa rauhallinen, kulkee vain tasaisesti vierellä ja karsinassa riittää, kun neidin sitaisee löysästi kiinni. Zee on kuitenkin kärsivällinen tapaus ja viihtyy hoidettavana, kaviotkin nousevat pelkästä "nosta"-käskystä. Varustaessa on kiltisti, kohottelee joskus tosin päätään suitsittaessa. Muut hoitotoimenpiteet - peseminen, kengitys ja eläinlääkärillä käynti - sujuvat totuttuun tapaan vaivattomasti. Zee on myös tottunut kuljettamiseen ja tamma nouseekin kuljetuskoppiin aina sävyisästi ja rauhallisesti. Kilpailuissa Zee on kylmähermoinen ja kokenut, tamma ei hermoile, vaan kuuntelee ratsastajaansa. Kilparatsuna Zee onkin kaikinpuolin ihanteellinen, mikä lienee yksi syy tamman menestykseen kouluradoilla.

Ratsuna Zee on todella miellyttävä. Ensinnäkin tamma on avuille herkkä, mutta yhtälailla myös kuuliainen ja toisekseen kokemattomankin on helppo tuntea itsensä huippuratsastajaksi Zeen selässä, puhumattakaan tamman ihastuttavista askellajeista. Zee nimittäin antaa anteeksi ratsastajansa pienet virheetkin ja usein toteuttaa ne epäselvemmätkin avut onnistuneesti. Toki oikeasti osaavalla ratsastajalla Zee kuitenkin liikkuu vielä ihan eri tavalla, sillä tamma kulkee kuin ajatuksen voimalla, synnynnäinen tanssi askelissaan. Zee selkeästi pyrkii miellyttämään ratsastajaansa ja mitä kokeneempi ratsastaja siellä selässä istuu, sitä kovemmin Zee yrittää. Hyvin ahkera ja yhteistyökykyinen hevonen, kaiken kaikkiaan. Zeen kapasiteetti kouluratsastuksen saralla riittää helposti helppoihin luokkiin ja tamma onkin menestynyt painotuslajissaan upeasti, mikä on helppo uskoa, kun näkee Zeen todella työn touhussa. Maastoratsuna Zee on rauhallinen ja tasainen, sanalla sanoen luotettava. Varmajalkainen ja ns. pomminvarma Zee ei liiemmin säiky mitään, vaan tamman voi laskea täysin maasto- ja liikennevarmaksi. Joet ja sillat ylittyvät ongelmattomasti, porukassakin Zee kulkee sopuisasti ja ratsastajaansa kuunnellen.


Jälkeläiset

Rotu Syntymäpäivä Sukupuoli Nimi Isä
fri 10.10.2009 tamma Duren Diora Duren Dorentos
fri 18.07.2011 tamma Zarinka van Zeld Kings Blastoise
fri 30.10.2012 ori Galahad v.d. Ravenwood Adriaan v. d'Amelie
fri 15.11.2014 ori Dragonian v.d. Ravenwood Duren Wence
fri 09.02.2015 ori Diabolus v.d. Ravenwood Wietse fan Lycan
fri 01.07.2015 tamma America v.d. Ravenwood Dexter DR

Sukutaulu

i. Byremtos ii. Abel (evm) iii. Aaltje (evm)
iie. Riski (evm)
ie. Paulienet (evm) iei. Ointje (evm)
iee. Poliente (evm)
e. Zrinka ei. Coen (evm) eii. Tuntematon (evm)
eie. Tuntematon (evm)
ee. Zaphire (evm) eei. Tuntematon (evm)
eee. Tuntematon (evm)

Sukuselvitys

Zeen isä, Byremtos, on 168 senttinen musta friisiläisori, joka kesäisessä auringonpaisteessa näyttää enemmän ruunikolta kuin mustalta. Tuontiorina kotitilalleen tullut Byremtos on ansioitunut sekä kouluratsastuksen että valjakkoajon parissa ja ori onkin menestynyt sekä vaativalla että vaikealla tasolla painotuslajeissaan. Jälkikasvua Byremtosilla ei kuitenkaan vielä liiemmin ole. Isänisä, Abel, ja isänemä, Paulienet, ovat puolestaan molemmat vähemmän tunnettuja mustia friisiläishevosia.


Zeen emä, Zrinka, on 161 senttinen musta friisiläistamma. Kookas Zrinka on muutamaan kertaan varsonut, koulupainotteinen tamma, joka on menestynyt upeasti aina Grand Prix-tasolla asti. Sittemmin Zrinka on myös aloitellut kilpauraansa valjakkoajon parissa. Emänisä, Coen, oli puolestaan 169 senttinen musta friisiläisori ja emänemä, Zaphire, 157 senttinen musta friisiläistamma.
Copyrights

ulkoasu © Viivuska | ulkoasun kuvat © David Kingham (flickr.com - lisenssi) | tekstit © Break
hevosten kuvat © pidä hiirtä kuvan yllä nähdäksesi tekijäinoikeudet!