Home
The Ranch
Horses
Activities
Kyseessä on virtuaalihevonen /
This is a sim-game horse!


KILPAILUTULOKSET


» täytti neljä vuotta 24.09.2011
» ikääntyminen satunnainen (mukautettu reaali)

» veriprosentit:
xx 31,25%, ox 68,75%RWR ETERNAL CORAZON

Perustiedot

27.08.2011 Yhdysvalloissa syntynyt angloarabialainen täysiveritamma, viralliselta nimeltään RWR Eternal Corazon x

6-vuotias punaruunikko, merkkeinä tähti ja vsk tj, säkäkorkeus 158cm

koulupainotteinen, koulutustaso ko Intermediaire I ja re 80cm

kasvattaja sekä omistaja Break, VRL-05810

rekisterinumero VH12-034-0009


Luonnekuvaus

Zena on rehellisesti sanottuna maailman kiltein tamma, suloinen ja lempeä. Zenaa voisi kuvata myös hivenen hömelöksi, sillä tamma vaikuttaa yhtä usein leijailevan omissa sfääreissään kuin Luna Lovekiva konsanaan. Tämä tamma ei tosiaankaan satuttaisi kärpästäkään tahallaan ja vähintään kuutena päivänä viikossa tamma soveltuukin täydellisesti vaikka aloittelijankin ensihevoseksi. Mutta sitten on olemassa myös niitä päiviä, kun Zena käyttäytyy vähintäänkin kuin järkensä menettänyt. Tamma pöllöilee ihan omiaan ja pistää kokeneimmankin hoitajan koetukselle tepasteluillaan ja tammamaisilla elkeillään. Ja vaikka Zena yleensä toimii ratsastaessa kuin ihmisen ajatus, noina kyseisinä päivinä on saavutus jo yksinään jos Zenan selkään ehtii päästä kyytiin ennen kuin tamma painaa jo menemään kuin tuli hännän alla.

Lajitovereidensa seurassa Zena on äärimmäisen rauhantahtoinen, mutta tamma on myös jokseenkin erakko. Muut hevoset vaikuttavat suhtautuvan Zenaan enimmäkseen vain välinpitämättömästi ja tamma jääkin helposti jokseenkin muiden varjoon mutta toisaalta ei ole koskaan vaikuttanut vaivaavan punaruunikkoa itseään. Zena vaikuttaa viihtyvän yksikseen ihan hyvin. Toisaalta hoitajaansa tamma tervehtii kyllä aina hyvinkin iloisesti, tullen luokse rapsutusten toivossa ja antautuen siten kiinni nätisti. Riimunnarun päässä Zena on kärsivällisyyden perikuva, tamma vain katselee ympärilleen ilman mitään kiirettä minnekään. Zenan voikin hoitaa tamman ollessa vapaana irti karsinassaan ja punaruunikko on kyllä äärimmäisen helppohoitoinen. Tosin sitten niinä huonoina päivinään Zena ei tunnu tekevän muuta kuin osoittavan mieltään, usein ilman mitään syytä, ainakaan mitään päällepäin näkyvää sellaista. Usein sitä vitsaillaankin jälkikäteen että Zenalla oli vain se aika kuusta ja liekö asia myös niin, koska ei tamman käytökselle välillä keksi oikein mitään muuta syytä kuin hormonit ja niiden aiheuttamat mielialan vaihtelut.

Ratsuna Zena on yleisesti ottaen hyvin kuuliainen ja jopa nöyrä. Ratsastajansa vierellä kaukaisuuteen tuijotteleva tamma ei ehkä näytä kovin kummoiselta kilparatsulta, mutta totuus on että Zena on lahjakas ja tamma toimii hyvin milteipä ratsastajan kuin ratsastajan alla. Osaavan ihmisen käsissä Zenan kapasiteetti todellakin riittää jopa Intermediaire I-tasolle saakka. Zena ei ole ehkä mikään kuumaverinen kilparatsu, mutta tamma on kiltti ja avuille herkkä, sekä Zenalla on myös taipumus pyrkiä miellyttämään ratsastajaansa. Zena onkin loppujen lopuksi omalla tavallaan hyvin täydellinen kilparatsu, etenkin kun tamman hermot kestävät erinomaisesti myös sitä kilpailutilanteen jännitystä. Maastoilu on myös Zenalle mieluista puuhaa, tamma kulkee rennosti tutuilla poluilla eikä pälyile turhaan ympärilleen. Mutta kuten sanottua, vähintään kerran kuussa Zena osaa olla kyllä todella tuittupäinenkin ja silloin kyllä kaikki tuntuu menevän pieleen. Voikin vain toivoa ettei kiukuttelupäivä satu tärkeälle kisapäivälle, sillä silloin sitä ollaan kyllä pulassa kuurosokeaksi ja itsepäiseksi heittäytyvän tamman selässä.


Jälkeläiset

Rotu Syntymäpäivä Sukupuoli Nimi Isä
x 01.08.2015 tamma RWR Forever Haunted SS Prince of Time xx
x 20.01.2016 tamma RWR Lost Realist Repeat Offender D

Sukutaulu

i. Vanishing Emotions x
XLA-I, KRJ-I, KRL-II, YLA3
ii. Aldebarhan'G XLA-II iii. Acromantula x (evm)
iie. Rappadan Glory xx (evm)
ie. Dead Emotions x VIR MVA Ch, KTK-II iei. Necrodemon xx (evm)
iee. Dead Nature ox (evm)
e. Elentári Nasheedat ox
VIR MVA Ch, KTK-II
ei. Prejudice ox eii. Chancing Wind ox (evm)
eie. Suavementé ox (evm)
ee. Dejá Vu ox YLA2 eei. Chief of Sky ox (evm)
eee. Delillah Montaque's ox (evm)

Sukuselvitys

Zenan isä, Vanishing Emotions x, on 168 senttinen ruunikko angloarabialainen täysiveriori. Hauskasti Vatuksi kutsutun orin lempinimeen selviää syy, kun ruunikkoa pääsee hoitamaan ja käsittelemään. Silloin "a" muuttuu usein "i":ksi ja koko pihamaa raikuu hoitajan manatessa hankalaakin hankalamman orin sinne missä pippuri kasvaa. Vattu ei todellakaan ole mikään helppo hevonen vaan kokeneimmillakin on ongelmia tämän orin kanssa toimeentulemisessa. Kuitenkin kilparatsuna Vattu on yksinomaan erinomainen ja orin komiat liikkeet riittävät jopa GP-tasolla menestymiseen asti. Vattu onkin palkittu jo XLA-I-, KRJ-I-, KRL-II- ja YLA3-palkinnoilla. Ei siis ihme, että omistaja sietää oria tallissaan sen hermoja riipivästä luonteesta huolimatta.

Zenan isänisä, Aldebarhan'G, on 157 senttinen kimo angloarabialainen täysiveriori. Atos on komea, maailmaa nähnyt oriherra, jonka rauhallisesta olemuksesta paistaa läpi elämänkokemus. Jo yleensä aina niin rauhallinen vanha herra on tosin vieläkin ratsastaessa vilkas ja energinen ja ori onkin menestynyt hienosti sekä koulu- että esteratsastuksen parissa. Atos onkin palkittu XLA-II-palkinnolla.

Zenan isänemä, Dead Emotions x, oli 162 senttinen tummanruunikko angloarabialainen täysiveritamma. Jalopiirteinen Emo oli lempeä ja mukava tamma käsitellä, mutta satulan alla Emo vastasi toisinaan räjähdysherkkää ruutitynnyriä. Se ei kuitenkaan estänyt tamman menestystä kouluratsastuksen parissa aina GP-tasolla asti. Emo oli myös VIR MVA Ch-arvonimen arvoinen tamma rakenteensa puolesta ja tamma on mm. kantakirjattu KTK-II-palkinnolla.


Zenan emä, Elentári Nasheedat ox, on 149 senttinen punaruunikko arabialainen täysiveritamma. Hienorakenteinen Eleyja omaa herkän ja jokseenkin jopa suoraan sanottuna hermoheikonkin luonteen, mutta osaavissa ja rakastavissa käsissä tamma on mitä ihastuttavin persoona hermoilun vaihtuessa hellyydenkipeyteen ja epävarmuuden uskollisuuteen. Eleyjalla on myös lennokkaat sekä näyttävät liikkeet ja tamma onkin osaava kouluratsu. Vaativalla tasolla menestynyt Eleyja on kuitenkin tuttu näky myös näyttelykentillä ja tammalta löytyy sekä virtuaalinen muotovalio- että champion-arvonimi. Eleyja sittemmin myös kantakirjattiin II-palkinnolla.

Zenan emänisä, Prejudice ox, on 147 senttinen, jopa kauniiksikin kutsuttu arabialainen täysiveriori. Egyptiläistä verilinjaa edustava, mustankimo Phoenix on luonteeltaan nimensä mukaisesti erittäin epäluuloinen ori ja vaatiikin aina aikansa ennen kuin Phoenix oppii luottamaan uusiin ihmisiin. Mutta kun Phoenixin luottamuksen voittaa puolelleen, orista saa uskomattoman lojaalin ja rohkean ystävän. Phoenix on myös erittäin lahjakas ja taitava esteratsu, jolta löytyy runsaasti kisamenestystä kyseisen lajin parista.

Zenan emänemä, Dejá Vu ox, on 152 senttinen arabialainen täysiveritamma. Mustankimo ei pistä silmään ainoastaan kauniilla ulkonäöllään vaan myös lempeällä, rakastettavalla ja lojaalilla luonteellaan, johon on yhdistynyt myös älykkyys ja rohkeus. Luotettavan ja hyväluontoisen tamman kanssa ei voi yksinkertaisesti olla tulematta toimeen. Deli on yleispainotteinen, menestyksekkäästi eri lajeissa kilpaillut tamma, joka on kuitenkin parhaimmillaan maastoesteiden parissa. Deliltä löytyy kuitenkin myös näyttelykokemusta ja tamman jälkeläiset ovat kaikki oikeita valioyksilöitä. Deli on itse palkittu YLA2-palkinnolla.
Copyrights

ulkoasu © Viivuska | ulkoasun kuvat © David Kingham (flickr.com - lisenssi) | tekstit © Break
hevosten kuvat © pidä hiirtä kuvan yllä nähdäksesi tekijäinoikeudet!